Σε αρκετές δράσεις περιπέτειας και προσφοράς οι Πρόσκοποι

Οι Πρόσκοποι της Εύβοιας με την ευκαιρία και των διακοπών του Πάσχα, συμμετείχαν σε αρκετές δράσεις περιπέτειας και προσφοράς.
Οι Ανιχνευτές της Εύβοιας στο Κιλκίς
Οι Ανιχνευτές της Εύβοιας στο Κιλκίς
Αναλυτικότερα
 
1. Το Σαββατοκύριακο 16-17/4 διήμερη εκδρομή των Λυκοπούλων του 4ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδας στο Μακρυμάλλη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, με επικεφαλής τη Βαθμοφόρο Βάσω Κολοκούρη.
 
 
2. Την Κυριακή 17/4 οι Πρόσκοποι Χαλκίδας και Ν. Αρτάκης συμμετείχαν στην Πανελλήνια Δράση «Let`s do it Greece». Η δράση στοχεύει στον καθαρισμό – εξωραϊσμό σημείων της γειτονιάς μας και της πόλης μας.
 
 
3. Το τριήμερο 23-25/4 Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών (Ανιχνευτές) από τη Χαλκίδα, τη Ν. Αρτάκη και τα Μεσσάπια συμμετείχαν στην 32η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑΠΕ) που έλαβε χώρα στην πόλη του Κιλκίς. Στη συνάντηση αυτή που επαναλαμβάνεται κατ` έτος, συμμετείχαν 800 Ανιχνευτές από όλη την Ελλάδα. Επικεφαλής των Ανιχνευτών μας από Χαλκίδα ο Χαράλαμπος Κοροβός, από τη Ν. Αρτάκη η Φανή Κοτρώνη και από τα Μεσσάπια η Ευδοξία Ψαρρά.
 
4. Το Σαββατοκύριακο 23-24/4 διήμερη Συνάντηση Προσκόπων από πέντε Ομάδες της Εύβοιας (Χαλκίδας, Μεσσαπίων, Λίμνης) στον Άγιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, με επικεφαλής τον Βαθμοφόρο Χρήστο Αλεξίου.
 
 
5. Συμμετοχή στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας όλων των Προσκόπων της Εύβοιας (Περιφορά Επιταφίων σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη).
 
6. Συμμετοχή στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μεταφορά του Αγ. Φωτός σε ενορίες Χαλκίδας και Μεσσαπίων. Συμμετείχαν Πρόσκοποι Χαλκίδας – Μεσσαπίων με επικεφαλής τον Βαθμοφόρο Γιώργο Γιαννούλη.
 
 
7. Συμμετοχή στον Εορτασμό του Αγ. Γεωργίου, προστάτη του Στρατού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/5 στη Σχολή Πεζικού. Συμμετείχαν Πρόσκοποι Χαλκίδας και Ν. Αρτάκης με επικεφαλής τη Βαθμοφόρο Μαρία Δημητρίου
 
8. Τέλος, τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδας έπαιξαν και ξεφάντωσαν σε ένα συναρπαστικό διήμερο στην περιοχή Αλυκές Ανθηδώνος με επικεφαλής τον Βαθμοφόρο Γιάννη Ποστέκογλου.
 
Οι Πρόσκοποι της Εύβοιας στοχεύουν το επόμενο διάστημα στη σωστή προετοιμασία των κατασκηνώσεων του καλοκαιριού οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 30/6 έως 15/8. Τέλος, επειδή το σχολικό έτος ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων εύχεται σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, καλά αποτελέσματα και καλή πρόοδο.

Σχόλια