Το μέλλον του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υποψίες για ενσωμάτωση με το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ένα από τα θέματα που απασχολεί πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα τους πολίτες των Ψαχνών αλλά και των περισσότερων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων είναι το μέλλον του Κέντρου Υγείας Ψαχνών. Και αυτό προέκυψε από την μεταφορά πέντε ιατρών στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Η ανησυχία είναι μεγάλη διότι πολλοί είναι αυτοί που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας είτε για να γράψουν φάρμακα, είτε για εξετάσεις, είτε για πρώτες βοήθειες, είτε για επείγοντα περιστατικά.
Το θέμα για το μέλλον του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσαν ως προ ημερησίας διάταξης τόσο ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Μπουροδήμος, όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Ηλιάδης αλλά και η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κα Γεωργία Πύθουλα.

Στο θέμα όταν τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος κος Ψαθάς αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας και πως από την μεριά του Δήμου γίνονται διάφορες κινήσεις, χωρίς βέβαια να γίνονται γνωστές, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν έκανε καμία αναφορά σε επίσημες κινήσεις από την πλευρά του Δήμου για το ζήτημα αυτό. Αλλά όταν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Ηλιάδης ανέφερε για δεύτερη φορά προς τον Δήμαρχο τι κινήσεις έχουν γίνει από την μεριά του Δήμου, πάντα επίσημες, για το ζήτημα, ο κος Ψαθάς αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε τόσο με τον κο Αντωνίου όσο και με το αρμόδιο υπουργείο. Αναφέρθηκε στους πέντε γιατρούς, όπου μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ώστε να αποκτήσουν, μεγαλύτερες εμπειρίες.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κου Ηλιάδη, όπου επέμενε να απαντήσει ο Δήμαρχος ποιος έδωσε μία τέτοια απάντηση. Στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών βρίσκονται Ειδικευμένοι γιατροί Γενικής Ιατρικής οι οποίοι έσωζαν, σώζουν και θα συνεχίσουν να σώζουν ζωές όσο είναι ανοιχτό. Και ο Δήμαρχος με την σειρά του είπε ότι αναφέρθηκε από διάφορους επιστήμονες που είχε συζήτηση μαζί τους.
Ο κος Ηλιάδης παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε και στο σχέδιο που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση ώστε να σωθούν τα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου, Ιστιαίας, Κύμης, Καρύστου, και να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας Ψαχνών και Αλιβερίου, λόγω χιλιομετρικής απόστασης από το νοσοκομείο Χαλκίδας. Από την μεριά του ο Δήμαρχος βέβαια επέμεινε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Κέντρο Υγείας Ψαχνών διότι εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο. Πάντως, όπως τονίστηκε και από τον κύριο Ηλιάδη, αλλά όπως είναι γνωστό  θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση διότι στις 31 του μηνός τελειώνει η αξιολόγηση και καλό θα ήταν να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Σχόλια