Στη Μακρυκάπα η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Ένα πρωινό γεμάτο γνώσεις, βιβλία και σοφία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού σχολείου Μακρυκάπας την Δευτέρα 16 Μαίου καθώς επισκέφθηκε το σχολείο η γνωστή, αγαπημένη και πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.
Στη Μακρυκάπα η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Στη Μακρυκάπα η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Τα παιδιά με τους δασκάλους τους (Καρυοφυλλίδου Χαρούλα Α' τάξη Βαγενά Λία Β' τάξη Καραγιαννίδης Αρχιμήδης Γ' τάξη Αλεξανδρίδη Άρτεμις Δ' τάξη και Τσάκωνα Ιωάννα Ε' και Στ' τάξη )είχαν δουλέψει πυρετωδώς για την εκδήλωση το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στην άρτια επιτυχία της υπό την εποπτεία της διευθύντριας, Ελένης Μιτζιφίρη.
 
Η Α΄ Δημοτικού παρουσίασε τα δικαίωματα των παιδιων εμπνευσμένη από το βιβλίο της συγγραφέως "Το παιδί από τη θάλασσα" που αναφέρεται στην ιστορία ενός μικρού προσφυγόπουλου, του Χασάν. Η Β' Δημοτικού ανέλαβε την εικονογράφηση της ίδιας ιστορίας ενώ η Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού έστειλαν αστεία γράμματα  στην θεοπάλαβη θεία Καλλιόπη του βιβλίου "Ιστορίες για παιχνίδι και γέλια". Η Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού μελέτησε το κλασικό βιβλίο της κ. Ανδρουτσοπούλου, "Σπίτι για πέντε" αναλαμβάνοντας παράλληλα το ρόλο δημοσιογράφου. Η Αναστασία και η Κατερίνα πήραν συνέντευξη από τη γνωστή συγγραφέα ρωτώντας την για την απόφαση της να γίνει συγγραφέας αλλά και για τα βιβλία της με αρκετές ερωτήσεις να προέρχονται από την ιστορία του βιβλίου. Η συγγραφέας είπε στα παιδιά πως άρχισε να γράφει πριν μάθει πώς γράφουν καθώς ονειροπολούσε μόνη της γιατί όταν ήταν μικρή στη γειτονιά της δεν υπήρχαν παιδιά στην ηλικία της και πως ονειρευόταν μία μέρα να τα βάλει τις ιστορίες της σε ένα βιβλίο.Είπε ακόμη πως σε κάθε βιβλίο της υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της ζωής της και ότι αγαπά όλα τα βιβλία και τους ήρωές της το ίδιο. Μιλώντας σε άμεση και ζωντανή γλώσσα κατέδειξε την αξία της φιλαναγνωσίας και συμβούλευσε τα παιδιά να διαβάζουν όσο περισσότερα λογοτεχνικά βιβλία μπορούν.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα βιβλία της κ. Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου: "Πασχαλιά και πασχαλίτσα", "Ιστορίες με τους 12 μήνες", "Η νόνα χελώνα και η αρχαία κρυψώνα", "Η άλλη πατρίδα", "Λάθος, κ. Νόιγκερ!", "Καναρίνι και μέντα", "Τα τέρατα του λόφου", "Το φιλί της λύκαινας".
 
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ιερέας του χωριού Κωνσταντίνος Καμαριώτης, η αντιδήμαρχος εκπαίδευσης του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Μαρία Βασιλείου, η υπεύθυνη της βιβλιοθηκης Καθενών Μαρία Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μακρυκάπας Σπύρος Παπακωνσταντίνου και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού-Χορευτικού Συλλόγου Μακρυκάπας "Τα Βάβουλα".
 
Την Κυριακή 15 Μαίου είχε προηγηθεί εκδήλωση στις 11:00 π. μ. στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, όπου γονείς και κηδεμόνες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα "Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και γονεικότητα" από τον ομιλητή παιδοψυχίατρο και διευθυντή στο Ασκληπιείο Βούλας, δρ Μάνο Τσαλαμανιό. Η προσέλευση ήταν αθρόα και ακολούθησε συζήτηση. Παρών ήταν και ο δρ Δημήτριος Μητάκος, σχολικός σύμβουλος 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Ευβοίας, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του οποίου τελούσε η εκδήλωση.

Σχόλια