Σήμερα το 4ο μουσικό φεστιβάλ "Ερια 2016" στους Καθενούς.

Το Μουσικό Φεστιβάλ ΕΡΙΑ, είναι μια ιδέα 4 ανθρώπων που ξεκίνησε το 2013, όπου τοπικές μπάντες και μη, θα μπορούν να έχουν ένα βήμα και χώρο έκφρασης της μουσικής τους. Σκοπός δεν είναι το κέρδος αλλά το μεράκι και η αγάπη για την μουσική.
Φέτος, η 4η εκδοχή του Μουσικού Φεστιβάλ "Έρια" έρχεται ακόμα πιο δυνατά και με περισσότερο μεράκι. Δίπλα στο ποτάμι, κάτω από τα πλατάνια και μέσα στην φύση, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, σας καλούμε να (ξανά) σμίξουμε σε ένα μουσικό ταξίδι μαζί με τους CANTUS FIRMUS, AREA 51, ΕΝ ΩΔΑΙΣ και ο Μάριος Παπαδέας στο σαντούρι και ο Κυριάκος Ταπάκης στο λαούτο, ούτι.

Στον χώρο θα υπάρχει φαγητό, ποτό, καθαρό νερό και WC, όπως και ειδικός χώρος για ελεύθερο camping.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τα όργανα κουρδίζουν στις 21:00.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ (με αυτοκίνητο): Από Χαλκίδα κατευθυνόμαστε προς Β.Εύβοια και στην Ν.Αρτάκη στρίβουμε δεξιά για Καθενούς-Στενή. Συνεχίζουμε για 15km και πριν μπούμε στους Καθενούς, παίρνουμε τον νέο περιφερειακό δρόμο (λοξά αριστερά) για Στενή. Στα 200m στρίβουμε αριστερά προς ΕΡΙΑ (υπάρχει και μια μικρή πινακίδα) και ακολουθούμε τις πινακίδες για 2km περίπου.
Με ΚΤΕΛ από Χαλκίδα παίρνουμε το λεωφορείο για Στενή, κατεβαίνουμε στάση Καθενοί. Τα δρομολόγια είναι το Σάββατο 6.00 και 14.00 και επιστροφή την Κυριακή 14:45 και 19:45.
Google Maps:
https://www.google.gr/maps/dir/Χαλκίδα/''/@38.5137984,23.6350315,12.33z/data=!4m11!4m10!1m5!1m1!1s0x14a1164bc2d6174b:0x380b0a5f7b34c904!2m2!1d23.6050695!2d38.4645245!1m3!2m2!1d23.7467551!2d38.5717168
Λίγα λόγια για τις μπάντες:
CANTUS FIRMUS
Είδος: Κλασσική
Μέλη:
Δημήτρης Δημητριάδης: Κοντραμπάσο
Τέα Δημητριάδη: Βιολοντσέλο
AREA 51
Είδος: Ξένο Rock
Μέλη:
Χρήστος Ανυφαντής - Κιθάρα-Φωνή
Βασίλης Τσεκούρας - Τύμπανα
Βαγγέλης Ζαφειρίου - Μπάσο
Δημήτρης Αργύρης - Κιθάρα-Φωνή
Tάσος Σέρρας - Πλήκτρα
Κωνσταντίνα Καρκαντελίδη - Φωνή
https://www.facebook.com/area51.rockband
ΕΝ ΩΔΑΙΣ
Οι ΕΝ ΩΔΑΙΣ δημιουργήθηκαν το 2012 στους Καθενούς Ευβοίας. Αποτελούνται από τον "άναποδο άνθρωπο" τραγουδιστή/κιθαρίστα Δημήτρη, το Σπύρο που παίζει φόρτε τα κρουστά, τον Τάκη που καθώς αρχίζουν τα όργανα το μπουζούκι του φλέγεται, τον π.Ιωάννη που όλο και κάποιο πνευστό φυσάει και τον Σταμάτη που ενώ παίζει μπάσο, πάντα θα βρει μια πένα στην τσέπη του και ένα μπαγλαμαδάκι θα γρατζουνάει.
Είδος: Σύγχρονη Ελληνική Μουσική
Μέλη:
Δημήτρης Καραβάς - Τραγούδι, Κιθάρες
Σπύρος Καραβάς - Κρουστά
Τάκης Κύριλλος - Μπουζούκι, Μπαγλαμάς
π.Ιωάννης Μάνος - Πνευστά
Σταμάτης Χαϊνάς - Ηλ.Μπάσο
Μαζί μας φέτος η Έφη Μάνου (άλτο σαξόφωνο, κλαρίνο) και ο Γιώργος & Χάρης Σίδερης (τρομπέτα, βιολί).
https://www.facebook.com/ENODAIS
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΕΑΣ (σαντούρι,φωνή) & ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΗΣ (λαούτο, ούτι)
Ο Μάριος Παπαδέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο.
Παράλληλα, συμμετείχε σε συναυλίες, τραγουδώντας μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη, στο παιδικό μουσικό σύνολο του πατέρα τους, Νίκου Παπαδέα, με την επωνυμία Απολλώνιοι και Unipop, όπου συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Μαρίζα Κωχ, Δόμνα Σαμίου , Ευγένιος Σπαθάρης, κ.ά.. Στην ηλικία των 7 ετών μελετά το σαντούρι κοντά στον Τάσο Διακογιώργη. Το ίδιο έτος, και για πέντε συνεχόμενα έτη, συμμετέχει στο μουσικοθεατρικό θίασο Παιδικό Πολυθέαμα, ως μουσικός και ηθοποιός.
Συνεχίζει τις μουσικές σπουδές του με μαθήματα drums κοντά στον Σπύρο Κασφίκη, και εν συνεχεία κλασσικών κρουστών και θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών με τον κ. Κοραζίνο.
Γράφει τα πρώτα τραγούδια του στην ηλικία των 14 χρόνων, ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία νέων στην ιστιοσανίδα.
Από τα 20 χρόνια του δίνει παραστάσεις ως τροβαδούρος, παίζοντας παραδοσιακή μουσική στο «δρόμο» στα ελληνικά νησιά, στην Αθήνα και στο εξωτερικό.
Συνθέτει μουσική για θεατρικά έργα (Αριστοφάνη, Ευρυπίδη, Διονυσίου Σολωμού, Μάνου Βενιέρη, Robin Sort), οργανώνει παραδοσιακές ορχήστρες και πραγματοποιεί σειρές συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δίδαξε σαντούρι στα Τ.Ε.Ι. Άρτας, στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, στο παράρτημα Αμαρουσία του Ελληνικού Ωδείου και στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους καλλιτέχνες, ξένους: Bob Brozman, Mohammad Esmaeli, Madjid Kiani, Gerardo Nunez, Yangqin Zhao, και έλληνες: Ηλίας Ανδριόπουλος, Αλέκος Αραπάκης, Γλυκερία, Νίκος Δημητράτος, Γιώργος Κατσαρός, Λουκιανός Κελαηδόνης και Άννα Βαγενά (στο θεατρικό «Αγγέλα Παπάζογλου», Γιώργος Κόρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, Ζωρζ Πιλαλή, Δόμνα Σαμίου, Νίκος Σαραγούδας, Ευγένειος Σπαθάρης κ.α.
Επίσης έχει πολυάριθμες εμφανίσεις στην τηλεόραση από το 1979 εώς σήμερα (Ο κόσμος της μουσικής , Συν και Πλην ,Στην υγειά μας ,Έχει γούστο κ.α.) καθώς και στο ραδιόφωνο.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την Santouristas Band μια πολυάριθμη ορχήστρα με την οποία λαμβάνει μέρος σε συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις παίζοντας παραδοσιακό ρεπερτόριο από όλη την Ελλάδα αλλά και τις δικές του συνθέσεις.
Ο Κυριάκος Ταπάκης είναι Κυπριακής καταγωγής και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Το 1995 απεφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και μπήκε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει συνεργαστεί με διάφορους συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικούς, όπως τους Πέτρο Δουρδουμπάκη, Νίκο Κυπουργό, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μελίνα Κανά, David Lynch, Έλλη Πασπαλά, Γιώργο Ζήκα, Τάκη Μπουρμά, τους αδερφούς Πρατσινάκη, την Μαρία Παπανικολάου, τον Ανδρέα Λουρίδα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Ανδρέου, τους Γιώργο Πιλάλα και Δημήτρη Πουλικάκο, τον Σωκράτη Σινόπουλο, την Κατερίνα Παπαδοπούλου, την οικογένεια Δοϊτσίδη, την Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αηδονίδη, Σόλων Λέκκα, Γρηγόρη Καψάλη, Παπακώστα, τον Κώστα Θεοδώρου, τον Ross Daly και τον Παναγιώτη Δρακόπουλο. Ως μουσικός της παραδοσιακής ορχήστρας Εστουδιαντίνα συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι: Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Γιώργος Νταλάρας, Μαριώ, Παντελής Θαλασσινός, Αγάθωνας, Μπάμπης Τσέρτος, Πέτρος Γαϊτάνος και Αρετή Κετιμέ.

Σχόλια