Θέλουν πρόθυμα ΜΜΕ και δημοσιογράφους οι οποίοι θα "αγιοποιούν" την εξουσία τους. Του Γιάννη Ρουσόδημου

"Με πολιτικό μοντέλο" το πολυπαιγμένο εδώ και δεκαετίες σήριαλ της διαπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε κάθε φωνή η οποία δεν τον βολεύει και δεν υποκύπτει σε πιέσεις που ασκεί. Είναι γνωστό το πως αυτό το πολιτικό μόρφωμα επί χρόνια χρησιμοποίησε με κάθε τρόπο τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ώστε να εδραιωθεί μέσω  της προπαγάνδας που είχε εξαπολύσει στα λεγόμενα "συστημικά" κόμματα.


Είμαι από αυτούς που υποστηρίζω ακόμη και σήμερα ότι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μοντέλο καταστροφής της χώρας μας. Καθώς παρά τα όσα λένε στην πίσω πλευρά του μυαλού τους έχουν το μοντέλο του καθεστώτος για την διακυβέρνηση της χώρας μας

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπου είναι το πρώτο βήμα για την "άλωση" των ΜΜΕ  του ραδιοφώνου και του internet. Μόλις λοιπόν ανέβηκαν στην εξουσία, άρχισαν να εφαρμόζουν κανονικά το ολοκληρωτικό τους σχέδιο το οποίο προβλέπει μόνο πρόθυμα μέσα και δημοσιογράφους, οι οποίοι καθημερινά θα "αγιοποιούσαν" την εξουσία τους.

Εντελώς αυθαίρετα και βεβαίως αντιδημοκρατικά περιόρισαν τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών σε τέσσερις, επικαλούμενοι μία "εισήγηση" του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, η οποία όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν στέκεται πουθενά, όπως τουλάχιστον αυτό περιγράφηκε τόσο από την Ε.Ε όσο και από κορυφαίους συνταγματολόγους της χώρας.

Δυστυχώς υπάρχουν θύλακες της "ενημέρωσης" οι οποίοι υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα κάνει. Πολλοί από αυτούς είναι δικά του κομματόσκυλα, τα οποία ευελπιστούν να έχουν την εύνοιά του. Δυστυχώς υπάρχον και αυτοί που τον υποστηρίζουν λόγω ιδεοληψίας μην αντιλαμβανόμενοι, ειδικά οι bloggers ότι έρχεται η σειρά τους, εάν όλα όσα προωθούνται από τον υπουργό-καναλάρχη Παπά περάσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε στην εξουσία, λαϊκίζοντας, ψευδόμενος και ταυτόχρονα πλήρως υποστηριζόμενος από ορισμένα ΜΜΕ μόνο και μόνο επειδή κάλπαζε προς αυτή. Είναι οξύμωρο ότι αυτοί οι οποίοι χρησιμοποίησαν ως μέρος της προπαγάνδας τους το κλείσιμο της ΕΡΤ και το "μαύρο" που έπεσε σε αυτή περνάνε τέσσερις άδειες, μόνο και μόνο για να ρίξουν "μαύρο" στον "αντίπαλό τους" που ακούει στο όνομα Mega Channel και περιορίζοντας όσους τολμάνε να τους κρίνουν για την πολιτική τους!

Οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησαν προκειμένου να συμβεί αυτό είναι γνωστές και σε εμάς που είμαστε του χώρου, τολμούμε να πούμε και υπόγειες.

Την ίδια ώρα που αυτά συμβαίνουν και τα οποία γίνονται με βάση "την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς", όπως και ο Τσίπρας μας είπε στην συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ , προωθούνται να γίνουν καναλάρχες άνθρωποι με σκοτεινές διασυνδέσεις και με μόνο δεδομένο ότι διαθέτουν χρήμα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός!

Όποιος έχει μυαλό ας καταλάβει ότι το Μέγαρο Μαξίμου αφού αυθαιρετεί, επιμένει να θέλει ενημέρωση έντυπη και ηλεκτρονική, υποταγμένη στα κελεύσματα και στις επιδιώξεις του.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα το πετύχει. Παρόλα αυτά η "μάχη" που θα δοθεί απέναντι στον ολοκληρωτισμό που προωθείται θα είναι σκληρή αλλά νικηφόρα.

Ας γνωρίζουν όλοι αυτοί οι λάτρεις της καθεστωτικής αντίληψης ότι πολλές φορές η δική τους πραγματικότητα είναι αυτή που τους εκδικείται.

Οι εκλογές είναι πάρα πολύ κοντά. Και αυτές θα συμβούν όχι γιατί το θέλουν οι ίδιοι και οι συνεταίροι τους επίσης λαϊκιστές των ΑΝΕΛ,  θα γίνουν γιατί θα τις φέρει με απαίτησή του ο ελληνικός λαός, και θα τους οδηγήσει στην συντριβή. Άλλωστε το άλλο κολπάκι με τον εκλογικό νόμο δεν τους βγήκε. Έτσι την  ώρα που θα ζητούνται ευθύνες και μάλιστα ποινικές για την περυσινή καταστροφή της οικονομίας, αυτοί που σήμερα φιμώνουν κανάλια και κλείνουν τηλεοράσεις, θα τρέχουν σε αυτά για να προβάλλουν τις θέσεις τους. Θα καταλήξουν να μοιάζουν με τον Ερντογάν, ο οποίος τα ίδια έκανε στην Τουρκία και σώθηκε χάρη στους ιδιωτικούς σταθμούς και στο internet το οποίο φίμωνε. Η ιστορία με λίγους μήνες καθυστέρηση θα επαναληφθεί και στην χώρα μας και εδώ θα είμαστε να το δούμε.

Σχόλια