Ψαθάς: "Να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τους Ρομά"!

Πάνω από 2,5 ώρες κράτησε η συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται επί καθημερινής βάσεως από Ρομά στην τοπική κοινότητα της Καστέλλας στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει πολλά είναι τα περιστατικά που λαμβάνουν μέρος όπως κλοπές νερού, κλοπές ΔΕΗ, κλοπές σε οικίες, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. επιθέσεις σε πολίτες κ.ο.κ. Τα προβλήματα βέβαια ολοένα και αυξάνονται και ολοένα τα πράγματα γίνονται και πιο επικίνδυνα. Επίσης πολλές είναι οι αναφορές που έχουν γίνει για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων παραπηγμάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην τοπική κοινότητα από τους Ρομά.

Στην πρωτολογία του ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, ανέφερε ότι για πρώτη φορά γίνεται μία τέτοια συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, και ίσως να είχαν καθυστερήσει για μία τέτοια συζήτηση. Καλωσόρισε τον Αστυνομικό Διευθυντή Ευβοίας Ταξίαρχο κο Γεωργακόπουλο, όπου έδωσε το παρόν στην χθεσινή συνεδρίαση. Σε ότι αφορά βέβαια για τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών που ήταν να παρευρεθούν στην χθεσινή συνεδρίαση, ο κος Ψαθάς ανέφερε ότι λόγω υπηρεσιακών θεμάτων δεν κατάφεραν να βρίσκονται στα Ψαχνά. Ενώ διάβασε και το μήνυμα της κας Χαριτοπούλου που αναφερόταν στους λόγους απουσίας από το Δ.Σ.
Η στάση που ακολούθησε ο Δήμαρχος ήταν να βρεθεί τρόπος συνύπαρξης των Ρομά με τους πολίτες της Καστέλλας, αναφέρθηκε στους μαθητές Ρομά που έχουν ενταχθεί στα σχολεία Καστέλλας και Ψαχνών αλλά και στα έγγραφα που έχουν σταλεί για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων.
Σε ότι αφορά το αστυνομικό τμήμα, όπου θα υπάρξει και εκτενής ανάλυση σε επόμενη ανάρτηση, αναφέρθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας ότι υπάρχουν δυσκολίες ώστε να στεγαστεί εκεί το Α.Τ. λόγω του ότι αυτό είναι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού και δεν μπορούν να γίνουν προσθήκες.

Σχόλια