Με επιτυχία η δεύτερη ημέρα της διημερίδας "Εθελοντισμός και Αναπηρία" στην Τριάδα. Φώτο και βίντεο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα με θέμα "Εθελοντισμός και Αναπηρία" όπου διεξήχθη στο Κρεζώτειο στην τοπική κοινότητα της Τριάδας. Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου άνοιξε με αποσπάσματα από  θεατρική παράσταση του δημοτικού και νηπιαγωγείου της τοπικής κοινότητας Τριάδας με θέμα την διαφορετικότητα. Το έργο είχαν ανεβάσει η δασκάλα Ιωάννα Δεσποινούδη και η νηπιαγωγός Ηλιάνα Καραδόντα.

Ακολούθησαν τραγούδια από τα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης υπό την επίβλεψη του εθελοντή και θεολόγου και δασκάλου βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Κυριάκου Στάντζου. Κατόπιν τα παιδιά χόρεψαν Zumba υπό την επίβλεψη της κας Χριστίνας Μπασούκου.
Ακολούθησαν ομιλίες από τον "τραπέζι διευθυντών", όπου το λόγο πρώτη πήρε η διευθύντρια του Δημοτικού Πολιτικών κα Ιωάννα Καράκαλου, η οποία αναφέρθηκε τόσο στην θεατρική παράσταση όπου παρουσιάστηκε, όσο και σε διάφορες δράσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο σχολείο σχετικά με την διαφορετικότητα.
Κατόπιν το λόγο πήρε η κεντρική ομιλήτρια Μαρία Ιωαννίδου, Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη στην ψυχολογία της υγείας, σύμβουλος οικογενείας και επαγγελματικού προσανατολισμού, εθελόντρια ΚΕΘΕΑ και Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, Συμβουλευτικός Σταθμός. Η κα Ιωαννίδου μίλησε επιστημονικά αλλά και μέσω βιωμάτων για τον εθελοντισμό και την αναπηρία. Θα ακολουθήσει στο τέλος της ανάρτησης ένα μικρό βίντεο με στιγμιότυπα της ομιλίας της κας Ιωαννίδου.
Κατόπιν το λόγο πήρε η κα Ζαγγίνα Λογοθεραπεύτρια από το ΚΕΦΙΑΠ, όπου ευχαρίστησε την Ι.Μ. Χαλκίδας για την βοήθεια που έχει προσφέρει και για το ζήτημα της Λογοθεραπείας.
Συνέχισαν οι διευθυντές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών κος Μπισμπικόπουλος, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών κος Τόλης, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών κος Μπαλτάς και του δημοτικού σχολείου Βαθέως Αυλίδος κος Νικολακάκος. Κατόπιν μίλησαν οι εθελοντές Κυριάκος Στάντζος, Χριστίνα Μαντασά, Μαίρη Παπαναστασίου και Γιώργος Πρατζίκος.
Πριν κλείσει το συνέδριο ο κος Ορφανός μίλησε για την Αντιπελάργηση. Aφορά την φροντίδα των νέων πελαργών στους ηλικιωμένους γονείς τους και περιγράφεται από τον Μ.Βασίλειο: "Οι πελαργοί, όταν ο γονιός τους γυμνωθεί τελείως από τα φτερά, επειδή όταν γεράσει, αρχίζουν και πέφτουν, τον βάζουν ανάμεσά τους και τον ζεσταίνουν με τα δικά τους φτερά. Και του ετοιμάζουν άφθονο φαγητό, και τον βοηθούν όσο είναι δυνατόν όταν πρέπει να πετάξει, σηκώνοντάς τον απαλά, με τη φτερούγα τους, πότε ο ένας εκ δεξιών και πότε ο άλλος εξ αριστερών. Και τούτο είναι πασίγνωστο, ώστε μερικοί και την ανταπόδοση των ευεργεσιών να την ονομάζουν "αντιπελάργηση". (Μέγας Βασίλειος).
Το συνέδριο έκλεισε η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA




Σχόλια