Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Ψαχνά τον Αύγουστο: Έκθεση Ζωγραφικής και Ξυλογλυπτικής από τον Φιλέλληνα Adrea Baleri και παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Γεωργίου "Λησμονησμένος σεμνός καθηγητής".


Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων (ΔΗΑΔΙΜΕ) συνεχίζοντας το πολιτιστικό καλοκαίρι 2016 εκτός των άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ανά τον Δήμο, το εμπλουτίζει με δύο σημαντικές πολιτιστικές-πνευματικές δραστηριότητες στο Τ.Δ. Ψαχνών τον μήνα Αύγουστο, ανεβάζοντας έτσι ψηλότερα τον πήχη πολιτισμού στον Δήμο.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να προσέλθετε:

  1. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου στα Διατηρητέα κτήρια της Κεντρικής πλατείας των Ψαχνών από 1/8/2016 έως 6/8/2016 θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά έκθεση Ζωγραφικής και Ξυλογλυπτικής από  διακεκριμένο καλλιτέχνη του εξωτερικού, θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά μετά από δικό του αίτημα λόγω των φιλικών δεσμών που έχει με την Εύβοια και ειδικότερα με τον Δήμο μας να  εκθέσει έργα του, ένας μεγάλος Φιλέλληνας, ο Ιταλός Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας ο κ. ADREA BALERI ο οποίος διδάσκει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας και ο οποίος είναι Γλύπτης και Ζωγράφος.
  2. Την 24/8/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα επίσης του Πολιτιστικού Κέντρου στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών θα έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε ένα βιβλίο από την Λογοτεχνική δουλειά ενός άλλου καταξιωμένου τέκνου των Ψαχνών που διαπρέπει επιστημονικά και ανθρωπιστικά στο εξωτερικό, αναφερόμαστε στον διακεκριμένο και αγαπητό συμπατριώτη μας ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  στέλεχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού στις Βρυξέλλες και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Το βιβλίο που θα μας παρουσιάσει είναι το "ΛΗΣΜΟΝΗΣΜΕΝΟΣ ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ" αφιέρωμα στον αείμνηστο και αγαπητό πρώτο καθηγητή-Σχολάρχη των Ψαχνών κο ΑΘΑΝΑΣΙΟ Γ. ΚΑΤΣΑΝΑ έτη 1872-1948, ως φόρο τιμής στο έργο και στην εκπαιδευτική προσφορά του, που με μοναδική αγάπη στοργή και πατριωτισμό γαλούχησε τα παιδιά του τόπου. Η εκδήλωση εκτός των άλλων θα πλαισιωθεί και μουσικά από την κα Μαίρη Χουλιέρη και τον κο Δημήτρη Κικίδη.
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΗΚΑΔΙΜΕ.

Σχόλια