Θα έπρεπε να είναι ήδη φυλακή. Του Γιάννη Ρουσόδημου

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προϊόν μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που διεξάγεται στο χώρο του ποδοσφαίρου, της πολιτικής ζωής αλλά και στους υπόλοιπους τομείς όπου παρατηρείται εγκληματικότητα στον τόπο μας, πρέπει άμεσα να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο θωράκισης της δικαιοσύνης.


Στην χώρα μας συνταγματικά η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Στην πλειονότητά τους οι Έλληνες δικαστές είναι έντιμοι και μαχητές κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να καθαρίσουν την ελληνική κοινωνία από διάφορους, οι οποίοι καθημερινά με τις πράξεις τους και με την δράση τους εγκληματούν στο δημόσιο συμφέρον. Η υπόθεση της αποστολής ενός δέματος βόμβα σε έναν εκ των δικαστών της υπόθεσης του Noor 1 είναι το αποκορύφωμα του θράσους, το οποίο έχουν οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις απέναντι στην δικαιοσύνη αλλά και απέναντι στο κράτος δικαίου.

Όλοι οι πολίτες είτε κατά τόπους είτε σε όλο τον ελλαδικό χώρο πρέπει να απαιτούν καθημερινά την κάθαρση, την μη συγκάλυψη και την απόδοση ευθυνών που μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να επιφέρει απέναντι σε πρόσωπα, τα οποία κατά καιρούς και με την δράση τους λειτουργούν εγκληματικά τόσο για το τοπικό συμφέρον όσο και για το ευρύτερο.

Όλοι εμείς γινόμαστε μάρτυρες υποθέσεων οι οποίες περιλαμβάνουν μίζες, εκβιασμούς, δολοφονίες μαρτύρων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Την ίδια ώρα που η δικαιοσύνη δίνει την θεσμική της μάχη απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, πολιτικά πρόσωπα κάνουν δηλώσεις εναντίον της, στοχοποιούν τους λειτουργούς της μόνο και μόνο για να μπορέσουν να διατηρήσουν την πολιτική τους εξουσία. Αυτή τους η συμπεριφορά το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι στους κατά τόπους εγκληματίες και σε αυτούς που υπηρετούν και ταυτόχρονα να δικαιολογεί την στρεβλή άποψη που έχει μία μειοψηφία της κοινωνίας τόσο για την δικαιοσύνη όσο και για τον τρόπο με τον οποίον μπορεί κάποιος να πλουτίζει στην χώρα μας.

Δυστυχώς ο Έλληνας σε ένα ποσοστό του είναι μαθημένος στην συγκάλυψη και στην απόκρυψη δράσεων οι οποίες λειτουργούν στην ουσία εναντίον του κοινωνικού συνόλου από πρόσωπα τα οποία απ' αυτή την συμπεριφορά καλύπτουν τις παρανομίες τους.

Έχει έλθει η ώρα η ελληνική πολιτεία να ακουμπήσει αυτά όλα τα πρόσωπα και να ερευνήσει όλες τις παραμέτρους του βίου τους. Να ζητήσει τα πόθεν έσχες τους, να κάνει ελέγχους στις δραστηριότητες που είχαν, στις δραστηριότητες που έχουν και να ψάξει με λεπτομέρειες πως είναι δυνατόν παραδείγματος χάριν άνθρωποι που λάμβαναν επιδόματα πρόνοιας να έχουν βρεθεί μέτοχοι διαφόρων Α.Ε είτε στο επιχειρείν είτε στο ποδόσφαιρο ειδικότερα, και με ποια χρήματα και από που δικαιολογούν αυτή τους την δραστηριότητα.

Δυστυχώς και σε μέρος του πολιτικού κόσμου διαπιστώνεται ραθυμία για να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι. Κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και που δίνει το περιθώριο σε αυτά τα πρόσωπα να κρύβονται και ταυτόχρονα να συνεχίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Αν ο πολιτικός κόσμος δεν αναλάβει πρωτοβουλία η δικαιοσύνη να προστατευτεί και να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη δραστηριότητά της τότε αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν, πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν θα δολοφονούνται καθημερινά, απατεώνες θα εκβιάζουν κατά τόπους κοινωνίες και θα τις φοβίζουν την ώρα που θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στη φυλακή.

Σχόλια