"Μούφα" η ρύπανση με βιολογικά απόβλητα στην Πλατάνα. Σαπουνόνερα και νερά κουζίνας ο.... "θησαυρός"

Μεγάλος ντόρος έγινε σε ότι αφορά την "υπόθεση" ρίψης βιολογικών λυμάτων και ρύπανσης του περιβάλλοντος στον συνοικισμό της Πλατάνας. Γράφηκαν πολλά, κινητοποιήθηκε έως και ο Δήμος για αυτοψίες. Το eviawelle κράτησε αποστάσεις από το θέμα εσκεμμένα κατόπιν εντολών του διαχειριστή του προς εμάς. Καθώς είναι γνωστό ότι έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή του και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.



Χθες λοιπόν νηφάλια και με απόσταση από τα γεγονότα έγινε συνάντηση του φερόμενου "ρυπαντή" σε μία συζήτηση μαζί του για το τι πραγματικά συνέβη και συμβαίνει σχετικά με το "ζήτημα".

Πηγαίνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι σε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ρίψη βιολογικών λυμάτων. Σίγουρα πρόκειται για μια παράνομη πράξη, η οποία όμως αφορά την ρίψη νερού από κουζίνα και από μπάνιο. Δηλαδή με λίγα λόγια πρόκειται για σαπουνόνερα και πιθανόν υπολείμματα νεροχύτη κουζίνας, τα οποία διοχετεύονται πολύ έξω από το χωριό πέφτοντας σε φυσικό αυλάκι, το οποίο υπάρχει εκεί.

Τα όσα ειπώθηκαν λοιπόν περί βιολογικών λυμάτων διαπιστώσαμε ότι ήταν υπερβολές και ως σημείου ψεύδη, τα οποία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν τσιμπήματα από κουνούπια, έδωσαν άλλη εικόνα για το "ζήτημα" αυτό.

Μιλώντας με τον συγκεκριμένο κάτοικο (Κ.Τ) διαπιστώσαμε ότι τα βιολογικά λύματα πηγαίνουν κανονικότατα σε σύστημα αποχέτευσης που διαθέτει το σπίτι (βόθρος) Και σε καμία περίπτωση, το επαναλαμβάνουμε, δεν διοχετεύονται στο περιβάλλον, τουλάχιστον από την συγκεκριμένη οικία.

Μάλιστα κατόπιν υπόδειξής του, πήγαμε σε διάφορα σημεία του χωριού και εκεί διαπιστώσαμε την τρέλα. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι στα φρεάτια ομβρίων υδάτων διοχετεύεται με κομπρεσέρ (μοτέρ) τεράστια ποσότητα βοθρολυμάτων διαδικασία η οποία γίνεται ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ υπάρχουν απολήξεις αποχετεύσεων οι οποίες πηγαίνουν απευθείας στο σύστημα ομβρίων υδάτων μέσα από οικίες.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κάτοικος του χωριού, σε ότι αφορά την συγκεκριμένη, παράνομη επαναλαμβάνουμε, διοχέτευση των απόνερων σε δασικό σημείο, μας ενημέρωσε ότι αυτό συνέβη γιατί υπήρξε "συμφωνία" σε παρελθόντα χρόνο με τον Δήμο καθώς παραχώρησε έκταση δωρεάν προκειμένου να γίνει γεώτρηση από την οποία αυτή τη στιγμή το χωριό υδρεύεται. Δίχως να ζητήσει κανενός είδους οικονομική αποζημίωση από τον Δήμο. Και μάλιστα δίχως να υπογραφούν έγγραφα και δίχως να γίνουν παραχωρήσεις τίτλων ιδιοκτησίας!

Παράλληλα άφησε χώρο μπροστά σε οικόπεδο που διατηρεί εντός του οικισμού, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο και δίχως αποζημίωση, προκειμένου να γίνει διάνοιξη αγροτικού δρόμου ο οποίος πηγαίνει σε διάφορα κτήματα κατοίκων του χωριού.

Σε ότι αφορά δε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη σωλήνα υπάρχει σπασμένο σημείο, μας είπε το εξής απίστευτο: Ότι η σωλήνα κόπηκε από συνεργείο του Δήμου το 2014 χωρίς καμία εξήγηση και πιθανότατα ότι κρίθηκε παράνομη. Στη συνέχεια μας εξήγησε ότι η "λύση" αυτής της σωλήνας είχε προσωρινό χαρακτήρα καθώς προτίμησε να διοχετεύονται τα λύματα στην αποχέτευση και ότι και τα νερά, καθαρά για λόγους οικονομικούς. Καθώς στο σπίτι του στο χωριό διαμένει μόνο η υπέργηρη μητέρα του η οποία βάσει της σύνταξής της δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, να πληρώνει κάθε δύο μήνες τουλάχιστον βυτιοφόρο για την εκκένωση της αποχέτευσης.

Στην ερώτησή μας, γιατί δόθηκε τέτοια έκταση στο γεγονός, μας απάντησε ότι πραγματικά δεν ξέρει τους λόγους, ούτε αντιλαμβάνεται την κινητοποίηση και την "ευαισθησία" που έδειξε η δημοτική αρχή για το δικό του ζήτημα, την ώρα που οι πάντες γνωρίζουν ότι στο κέντρο του χωριού τα βιολογικά λύματα πέφτουν ανεξέλεγκτα στο σύστημα ομβρίων υδάτων.

Σε ότι αφορά δε τα όσα παρουσιάστηκαν για τσιμπήματα από κουνούπια, μόνο ως γελοία επιχειρήματα χαρακτηρίστηκαν από την πλευρά του, καθώς τα κουνούπια, όπως μας είπε σκωπτικά, είναι ελεύθερα να πετούν όπου θέλουν, να στέκονται όπου θέλουν και να τσιμπούν όποιον θέλουν. Όταν μάλιστα σε ένα σύστημα ομβρίων υδάτων όπως της Πλατάνας διοχετεύονται λύματα, είναι λίγο απίθανο όπως μας είπε γελώντας, τα κουνούπια να λιμνάζουν σε σαπουνόνερα!

Στην ερώτησή μας τι σκέφτεται να κάνει από εδώ και πέρα, μας είπε ότι ήδη κάνει εργασίες ώστε να αποκατασταθεί και αυτό το "πρόβλημα" ενώ ευχήθηκε ο Δήμος να δείξει την ίδια ευαισθησία και στους πρώην τοπικούς παράγοντες του χωριού, την ώρα που συνεχίζουν να ρυπαίνουν πραγματικά γελάνε στα καφενεία με την ευαισθησία που επιδείχθηκε.

Στην ερώτησή μας αν θα κινηθεί νομικά εναντίον των σχολίων που έχουν γίνει μας απάντησε ότι πολύ θα το ήθελε γιατί μερικοί πρέπει να μπουν στην θέση τους αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων και οικονομικής στενότητας γενικότερα δεν μπορεί να πληρώνει χρήματα σε μηνύσεις εναντίον άσχετων και "ξερολάκηδων" όπως τους είπε, οι οποίοι σχολιάζουν ανώνυμα στο διαδίκτυο.

Τέλος για ακόμη μια φορά διαπιστώνεται ότι για λόγους επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων "η τρίχα γίνεται τριχιά", η οποία χρησιμοποιείται από λαϊκιστές της πολιτικής αλλά και από πολίτες οι οποίοι με απίστευτη ελαφρότητα προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία για τις ευαισθησίες τους.

Σχόλια