"Δεν γίνεται σωστά η ανακύκλωση στον Δήμο μας"!

Εδώ και μερικά χρόνια στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων πέραν από τους πράσινους κάδους, έχουν τοποθετηθεί και οι μπλε κάδοι στους οποίους εκεί ρίχνονται τα ανακυκλώσιμα είδη. Όπως ανέφεραν στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου, τόσο εκπρόσωπος του συλλόγου Κυπαρισσίου, όσο και η κα Μαρία Καλογιάννη από τα Ψαχνά, ανέφεραν ότι στους μπλε κάδους υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που ρίχνουν όχι μόνο ανακυκλώσιμα είδη αλλά όλων των ειδών τα απορρίμματα. Με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η ανακύκλωση. Κάτι το οποίο μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας.


Παρόλο που έχουν σταλεί δύο φορές ενημερωτικά φυλλάδια με τους λογαριασμούς του νερού από τον Δήμο για το πως γίνεται η ανακύκλωση και ποια είναι τα ανακυκλώσιμα είδη, υπάρχουν ακόμα αρκετοί συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι στους μπλε κάδους ρίχνονται μόνο τα ανακυκλώσιμα είδη.

Θα πρέπει όλοι από την πλευρά μας και ο καθένας ξεχωριστά επιτέλους να αποκτήσουμε συνείδηση σε ότι αφορά την ανακύκλωση, όπως θα πρέπει να συμβαίνει και με άλλα βέβαια θέματα. Θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να πάψουμε να ρίχνουμε ότι απορρίμματα να 'ναι μέσα στους μπλε κάδους.

Σχόλια