Προγράμματα κομποστοποίησης και πράσινων σημείων στα Ψαχνά

Στην προχθεσινή συνεδρίαση τς Επιτροπής Διαβούλευσης ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ανέφερε ότι σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη ετοιμάζει ο Δήμος μελέτες για δύο νέα προγράμματα. Το ένα πρόγραμμα έχει να κάνει με την κομποστοποίηση, όπως κλαριά, φύλλα κ.ο.κ. Προτάθηκε βέβαια από τον Γεωπόνο Σπύρο Ακριώτη, αν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί και εργοστάσιο πέλιτ, κάτι βέβαια που φαντάζει, αυτή την στιγμή τουλάχιστον δύσκολο.


Ένα άλλο πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχει ο Δήμος είναι η δημιουργία πράσινων σημείων στην πόλη των Ψαχνών. Σε δύο σημεία μέσα στην πόλη γίνεται ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων. Βέβαια και εδώ προτάθηκε η δημιουργία σημείου όπου να μαζεύονται παλιά ενδύματα. Κάτι που υπάρχει και σε άλλες περιοχές. Βέβαια δεν είναι τόσο εύκολο αυτό, όπως ανέφερε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου η κα Μπονάνου, διότι θα πρέπει να γίνεται διαλογή στο σημείο ρούχα που επισκευάζονται και σε αυτά που πρέπει να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ.

Πάντως αυτά τα δύο προγράμματα θα βοηθήσουν κατά πολύ στην πράσινη ανάπτυξη του Δήμου, όπως σημειώθηκε και στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης.

Σχόλια