Ψαθάς για αποχετευτικό: "Δεν γίνεται όπως θα θέλαμε. Δύο από τα αρχαιολογικά ευρήματα που είδαν το φως κατά τις εργασίες αυτού θα αναδειχθούν". Μπονάνου: "Επέκταση αποχετευτικού και στα Πολιτικά".

Στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων ενημέρωσε τους παρευρισκομένους μεταξύ των άλλων και για το έργο του Αποχετευτικού, το οποίο πραγματοποιείται αυτό το διάστημα σε Ψαχνά και Καστέλλα. Αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και σημείωσε ότι γίνεται ότι είναι δυνατόν ώστε οι πολίτες να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο. Το έργο, όπως τόνισε, δεν γίνεται όπως θα ήθελαν.

Σε ότι αφορά τα αρχαιολογικά ευρήματα σε πολλά σημεία στα οποία έχουν σκάψει, τόνισε ο Δήμαρχος ότι υπάρχουν πάνω από 40-45 ευρήματα και ότι ένα ή δύο από αυτά ίσως χρειαστεί να γίνει και ανάδειξή τους λόγω της σπουδιαότητάς τους. Βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί για ακόμη μία φορά σε αυτό το σημείο, ότι η αρχαιολογική υπηρεσία είχε χαρακτηρίσει την περιοχή, σε ότι αφορά τα αρχαιολογικά ευρήματα, "λευκή", κάτι όμως που δεν ισχύει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα.
Σε ότι αφορά τώρα το έργο γενικότερα και την επέκτασή του, η κα Μπονάνου από την τεχνική υπηρεσία ανέφερε ότι θα γίνει επέκτασή του και στην περιοχή των Πολιτικών, που περιλαμβάνει τόσο την τοπική κοινότητα όσο και την Παραλία.

Σχόλια