Πριν δύο χρόνια.... Του Γιάννη Ρουσόδημου

Πριν ακριβώς δύο χρόνια τέτοιες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία καλπάζοντας, "πουλώντας το παραμύθι" ότι θα  σκίσει το μνημόνιο και θα βάλλει τους υπόλοιπους εικοσιέξι Ευρωπαίους προέδρους και πρωθυπουργούς να χορεύουν, αφού ο Τσίπρας θα βαρούσε το νταούλι και τον ζουρνά.


Πριν ακριβώς δύο χρόνια ο Αρτέμης Σώρρας σε μια συνέντευξή του σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό κουνούσε ένα έγγραφο υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το ομόλογο των εξακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ήταν ικανό να αποσβέσει το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Πριν ακριβώς δύο χρόνια εγώ όλα αυτά τα χαρακτήριζα λαϊκισμούς, πατριδοκαπηλία και ψέματα και τα τοπικά πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους "ελληναράδες" ανώνυμα ή ψευδώνυμα και με την αρωγή δήθεν τοπικών δημοσιογράφων με αποκαλούσαν "γερμανοτσολιά" και "προσκυνημένο"!

Κατανοώ τους απελπισμένους, οι οποίοι μέσα στην δικιά τους απελπισία για τα όσα τότε πλήρωναν, έλεγαν εναντίον μου τα όσα έλεγαν. Βλέπετε η απελπισία είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος. Εάν αυτό συνεπικουρείται και από το γεγονός ότι δεν έχεις γνώσεις και δυνατότητες, τότε σαν τον "πνιγμένο πιάνεσαι από τα μαλλιά σου" ή ψάχνεις να βρεις υπαίτιους για το ότι δεν σου λένε αυτά που θέλεις να ακούσεις.

Για τους άλλους όμως τα τοπικά "κοπρόσκυλα" και για τους δήθεν πατριώτες που με έβριζαν πέρα από το ότι τους έχω γραμμένους στα"φρύδια μου", σήμερα δύο χρόνια μετά τους εκδικείται η ιδεολογία τους, η ιδεοληψία τους, αλλά και η βλακεία τους για όσους έσπευσαν από αυτούς να πιστέψουν πως ένα "αρχιλαμόγιο" όπως ο Σώρρας θα τους έσωνε.

Σε τούτη την χώρα όποιος διαβάζει ιστορία, γνωρίζει ότι ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλία σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτή που ζούμε, πάνε αντάμα. Είναι οι καιροί στους οποίους εκκολάπτεται πάντα το "αυγό του φιδιού" και πέρα από τους αδαείς είναι οι καιροί που τα "αρχιλαμόγια" βρίσκουν την χαρά τους, γιατί γνωρίζουν, όπως και πριν είπα, οτι η απελπισία είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την λογική.

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι όταν έχεις πάθει αυτό, που έπαθε η χώρα μας ο μόνος δρόμος για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις και να βγεις από τα αδιέξοδα είναι η λογική, είναι ο σχεδιασμός, είναι να δεις ποια "όπλα" διαθέτεις. Και φυσικά είναι να εγκαταλείψεις δεδομένα που είχες και νοοτροπίες και να αναπτύξεις στην θέση τους νέα δίχως να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά σε ότι συμβαίνει γύρω σου.

Είναι δύσκολο το καταλαβαίνω, ειδικά όταν δεν έχεις μάθει λόγω παιδείας, αντίληψης αλλά και εργασίας αυτό να το κάνεις. Από την άλλη όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όποιος πιστεύει στα θαύματα για να λυθούν τα προβλήματά του μέχρι να καταλάβει τώρα που το παραμύθι αποκαλύφθηκε ότι το πραγματικό θαύμα είναι η ανάταξη του μυαλού και των συναισθημάτων που έχει. Αυτό είναι το θαύμα που θα βάλλει μπρος στην "μηχανή του" θα αφήσει πίσω τα παλιά και θα πάει μπροστά.

Η σημερινή κυβέρνηση, και αυτό που σας λέω θέλω να το κρατήσετε, θα εξαφανιστεί στα χρόνια που έρχονται. Γιατί πέραν από το γεγονός ότι κορόιδεψε έναν ολόκληρο λαό, έκανε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να πιστεύει σε μύθους και στρεβλώσεις. Και αντί να ζητήσει συγγνώμη, σήμερα κυβερνά μόνο για τους κομματικούς φίλους της και όχι για το σύνολο. Είναι αυτοί που καλλιέργησαν με ψέματα και εξαπατώντας τους Έλληνες, τη νοοτροπία με την οποία γαντζώθηκαν από τον Σώρρα και απ' όλους αυτούς οι οποίοι πουλώντας φαιδρό λαϊκισμό κατέστρεψαν την χώρα. Μια χώρα που συνεχίζουν να καταστρέφουν υπερφορολογώντας τους Έλληνες, την ώρα που προσλαμβάνουν τα δικά τους παιδιά από το "παράθυρο" στο δημόσιο και τα πληρώνουμε εμείς.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό δεν φτάσαμε τυχαία εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Φθάσαμε γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού έχει μάθει να μην φταίει ποτέ και σε τίποτα και να πιστεύει σε "αλμπάνηδες", αγύρτες και πολιτικούς απατεώνες οι οποίοι που τάζουν αυτά που θέλει να του τάξουν.

Στις οικονομικές επιστήμες υπάρχει διαπίστωση ότι μετά από μία μεγάλη ύφεση, η οποία μάλιστα κρατάει και πολλά χρόνια όπως και η δική μας, η ελληνική, έρχεται μια καλπάζουσα ανάπτυξη. Αυτό είμαι σίγουρος ότι όσοι το διαβάσουν θα με περάσουν για τρελό. Έρχεται όμως. Δεν έρχεται όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Θα έρθει όμως. Και εύχομαι να μην έλθει με δραχμή. Γιατί τότε δεν θα έχει μείνει ρουθούνι με αυτά που κάνουν σήμερα οι γιαλαντζί κομμουνιστές και οι πατριδοκάπηλοι που μας κυβερνούν.

Όταν συμβεί αυτό λοιπόν ο μέσος πολίτης θα το αντιληφθεί με μία καθυστέρηση, όπως ακριβώς με την ίδια καθυστέρηση αντιλήφθηκε την κρίση. Και επειδή η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά, που στην χώρα μας θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και σύντομα, από τώρα ο καθένας μας θα πρέπει να ψάξει τρόπους να βάλλει μπροστά την μηχανή του. Γιατί κακά τα ψέματα, αν κάτι αρρώστησε πολύ αυτά τα χρόνια που διανύσαμε, ήταν το μυαλό του μέσου Έλληνα. Αυτό πρέπει να γιάνει πρώτα για να απαλλαγούμε από αυτούς τους απίθανους οι οποίοι μας κυβερνάνε και κατόπιν ο καθένας από εμάς να αρχίσει να βγαίνει από την προσωπική και την γενική κρίση που ζούμε. Και επειδή μου αρέσει να προκαλώ, όπως σχεδόν πάντα κάνω, σας λέω πως αυτά που σας γράφω θα τα ζήσετε.

Σχόλια