Αποχωρήσεις από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλοι οι διάλογοι και όλα όσα έγιναν.

Τεταμένο ήταν εχθές το κλίμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου διαξιφισμοί μεταξύ συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης έδωσαν και πήραν.


Ένας από τους μεγαλύτερους διαξιφισμούς, ο οποίος οδήγησε και στην αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν αυτός της κας Τζάθα με τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά. Από την μεριά της η κα Τζάθα όταν συζητείτο το θέμα για το τεχνικό πρόγραμμα η ίδια παίρνοντας ον λόγο άρχισε να αποκαλεί τον Δήμαρχο ψεύτη, "δήμαρχο των Ψαχνών", ότι "τα κάγκελα του γηπέδου δεν έχουν βαφτεί λόγω ανικανότητας και λέει πως θα φτιάξει και κλειστό με τι; Με τσίγκο θα το φτιάξει"; Ενώ τα ειρωνικά λόγια έδιναν και έπαιρναν. Από την μεριά του ο Δήμαρχος προσπαθούσε να κρατήσει ήπιους τόνους όπως και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά την συζήτηση του θέματος για την μείωση των τελών νερού στις ευπαθείς ομάδες, και αφού η κα Τζάθα συνέχιζε να προκαλεί με την στάση της, ο Δήμαρχος εμφανώς εξοργισμένος και θυμωμένος ανέφερε προς την κα Τζάθα ότι "ο λαός μου δεν έχει την δική σας συμπεριφορά". Αυτή η έκφραση, αν και αναφερόταν μόνο στην κα Τζάθα, έκανε την μείζονα αντιπολίτευση να αποχωρήσει από την αίθουσα του Δ.Σ.

Πέραν όμως από αυτό τον διαξιφισμό, ένταση επικράτησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ "Λευτέρης Μυλωνάς" και μεταξύ του προέδρου της τοπικής κοινότητας των Ψαχνών κου Γιαννούτσου  και του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Μπουροδήμου σχετικά με το γήπεδο στη Στενή. Ο κος Γιαννούτσος από την μεριά του ανέφερε προς τον κο Μπουροδήμο ότι το γήπεδο δεν ήταν ποτέ εύχρηστο στο σημείο που έχει δημιουργηθεί, κάτι που εξόργισε τον κο Μπουροδήμο και υπήρξε έντονος διαξιφισμός, που ευτυχώς τα πνεύματα καταλάγιασαν γρήγορα.

Ένα ακόμη περιστατικό, το οποίο βέβαια εξόργισε την ελάσσονα αντιπολίτευση, αν και δεν είχε να κάνει άμεσα ή έμμεσα με αυτή, ήταν οι ερωτήσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Διρφύων κος Κορώνης προς προέδρους τοπικών διαμερισμάτων της Δίρφυς σχετικά με το αν έχουν παράπονο από τον ηλεκτρολόγο του Δήμου. Αν και το ερώτημα δεν είχε ουδεμία σχέση με το θέμα συζήτησης, αφού εκείνη την ώρα συζητείτο το τεχνικό πρόγραμμα, εντούτοις οι πρόεδροι απάντησαν λέγοντας ότι η συνεργασία με τον ηλεκτρολόγο είναι πολύ καλή.

Από την μεριά της η ελάσσων αντιπολίτευση το παρόν περιστατικό της θύμισε περισσότερο ανάκριση παρά συζήτηση σε Δημοτικό Συμβούλιο, για αυτό και τα μέλη της αποχώρησαν, όπως ανέφεραν και στο eviawelle.

Σε ότι αφορά την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από την μεριά της συμπολίτευσης αλλά και των πολιτών που παρευρίσκοντο, λέγοντας πολλοί εξ αυτών ότι αν είχε αποβληθεί κάποιος από την αίθουσα, εννοώντας την κα Τζάθα, τότε δεν θα δημιουργείτο η συγκεκριμένη κατάσταση.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου