Δελτίο Τύπου-Απάντηση Τοπικής Κοινότητας, Φορέων και Συλλόγων Καστέλλας στην Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας για την στέγαση του αστυνομικού τμήματος στο πρώην σχολείο των Ρομά.

Δελτίο Τύπου  εξέδωσαν φορείς και σύλλογοι που στεγάζονται στην τοπική κοινότητα της Καστέλλας αλλά και η τοπική κοινότητα του διαμερίσματος, με το οποίο απαντούν σε όσα ανέφερε η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας σχετικά με την στέγαση του αστυνομικού τμήματος στο πρώην δημοτικό σχολείο των Ρομά.


Αναλυτικά αναφέρουν:

Με έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένα δελτίου τύπου ,της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας ,όπου πέραν του καταγγελτικού λόγου αυτό που εισπράττει ο κάθε καλόπιστος πολίτης είναι η στείρα άρνηση των συνδικαλιστών για τη στέγαση του υπό ίδρυση αστυνομικού τμήματος στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στο συγκεκριμένο κτήριο. Όπως διαπιστώνει κανείς από το γραπτό τούτο κείμενο το μόνο που ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές και κατ’ επέκταση τα αρμόδια της πολιτείας όργανα για την επιβολή της τάξης ,είναι ο χώρος της εγκατάστασής τους και όχι η προοπτική για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους προς τους πολίτες για την πάταξη της ανομίας και της κάθε μορφής παραβατικότητας που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και χωρίς καμία διάθεση κριτικής και επίρριψης κατηγοριών για ρατσιστική συμπεριφορά θέτουμε τις απόψεις μας, στη διάθεση των πολιτών ,αναφορικά με το δημοσιευθέν δελτίο τύπου.
-Κατά το πρόσφατο παρελθόν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων είχε διατυπωθεί ,από κάποιους συμβούλους ,παρουσία και ανωτέρου αξιωματικού της ΕΛΑΣ ότι υπάρχει μια εν εξελίξει άρνηση κάποιων αστυνομικών για την πιθανή υπό εγκατάσταση στο υφιστάμενο δημοτικό κτίσμα και τότε υπήρξε διάψευση. Σήμερα όμως δικαιώνονται οι απόψεις κάποιων δημοτικών συμβούλων .
-Το υφιστάμενο κτήριο σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακατασκευαστεί ώστε να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του υπό εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ,αιρετοί όντες, γνωρίζουν πολύ καλά και το χώρο και την πραγματικότητα αναφορικά με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στην περιοχή χωρίς ν’άχει υπάρξει άμεσο και ουσιαστικό ενδιαφέρον καταπολέμησής της εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας.
-Απειλείται η υγεία των υπό εγκατάσταση αστυνομικών ,όπως οι ίδιοι γράφουν ,στην περίπτωση που το κτήριο αυτό στεγάσει τις υπηρεσίες τους. Αλήθεια η υγεία ,η σωματική ακεραιτότητα ,η κοινή ησυχία, η περιουσία και η ψυχική ηρεμία τόσων χιλιάδων πολιτών της ευρύτερης περιοχής δεν κινδυνεύουν που επί τόσα χρόνια απαιτούν ,εκλιπαρούν και ζητάνε την επιβολή της έννομης τάξης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας;
-Δυστυχώς όμως τα δικαιώματα των πολιτών έχουν κουρελιαστεί και είναι αν μη τι άλλο προκλητικό να αναφέρουν αστυνομικά όργανα ότι απειλούνται με απρόκλητες επιθέσεις από ομάδες ΡΟΜΑ.
-Δεν μπορούμε να καταλάβουμε και δεν εισπράξαμε επί πολλά χρόνια την απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης για την οποία είναι υπέρμαχοι ,όταν επί σειρά ετών ως απλοί θεατές παρακολουθούν την καταπάτηση και καταρράκωση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας για δικαιοσύνη, προστασία, ισονομία και ηρεμία.
Ως φορείς αυτού του τόπου λυπούμεθα ειλικρινά για το προκλητικό ύφος αυτού του δελτίου, που αν μη τι άλλο διαχωρίζει τα όργανα της τάξης από τους απλούς πολίτες .
Για όλους τους πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα ,ζητάμε από τους συνδικαλιστές ,τους αξιωματικούς και τον αρμόδιο υπουργό να υποστηρίξουν τη δημιουργία και τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος και τότε οι αρχές σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία μπορούν και επιβάλλεται να αναδείξουν ένα αστυνομικό τμήμα πρότυπο που θα παράγει έργο για την αναβάθμιση του κοινωνικού συνόλου.
ΨΑΧΝΑ 6/9/2016
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ <<Η ΓΑΙΑ>>
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ
ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ

Σχόλια