Συνάντηση Ψαθά με Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων. Επαναλειτουργία της αστικής συγκοινωνίας από την Τετάρτη. Όλα όσα συζητήθηκαν.

Συνάντηση υπήρξε εχθές μεταξύ του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο το ΤΕΙ αλλά και την αστική συγκοινωνία και όχι μόνο.


Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε συνάντηση με το νέο Προεδρείο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας όπου συζήτησαν για το πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου και Διοίκησης του Ιδρύματος για το ΤΕΙ στην πόλη των Ψαχνών. Συζήτησαν για το πως θα μπορούσε να αλλάξει η εξωτερική του εικόνα, για το πως θα μπορούσαν να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα και όχι μόνο. Όπως ανέφερε ο κος Ψαθάς ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση.

Από την μεριά των μελών του Συλλόγου τονίστηκε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι μία τέτοια κίνηση γίνεται για πρώτη φορά και ότι μόνο θετικά μπορεί κανείς να την δει, και ευελπιστούν στο μέλλον να υπάρξει μία αγαστή συνεργασία.

Σε ότι αφορά την αστική συγκοινωνία ο Δήμαρχος ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι θα επαναλειτουργήσει από την Τετάρτη και πάλι, αρχικά με τέσσερα δρομολόγια τα οποία θα έχουν ως διαδρομή ΤΕΙ-Ψαχνά-Καστέλλα, Καστέλλα-Ψαχνά-ΤΕΙ. Σχετικά με το ωράριο δεν έχουν παρθεί αποφάσεις ακόμη, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός των επομένων ημερών. Αν και ο Δήμαρχος αρχικά πρότεινε να αρχίσει δωρεάν η επαναλειτουργία, πολλά από τα μέλη του Συλλόγου πρότειναν ότι θα πρέπει από την αρχή να μπει κάποιο μικρό αντίτιμο από 0,20 έως 0,40 λεπτά. Κάτι το οποίο, όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν φαίνεται να τον ενοχλεί, και ότι αν κάτι τέτοιο θέλουν δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα ο Δήμαρχος πρότεινε να υπάρξει πέραν από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων κίνηση και από τον Εμπορικό Σύλλογο, ώστε όπου είναι δυνατόν, να μειωθούν οι τιμές σε καταστήματα σίτισης και καφετέριες στους φοιτητές, κάτι που θεωρεί ότι θα συμφωνήσουν και τα μέλη του εμπορικού συλλόγου. Πάντως από την μεριά των ιδιοκτητών αναφέρθηκε ότι οι τιμές στα ενοίκια έχουν πέσει αρκετά και ότι αν γινόταν κάποια κίνηση και από τον εμπορικό σύλλογο θα ήταν ευχής έργον ώστε να μείνουν και περισσότεροι φοιτητές στην περιοχή μας, σε σχέση με αυτούς που μένουν σήμερα.

Η συζήτηση κράτησε περίπου σαράντα πέντε λεπτά και ήταν αρκετά εποικοδομητική και ουσιώδης.

Σχόλια