Αγιασμός και λειτουργία νέου τμήματος του προγράμματος Δημιουργικής απασχόλησης στα Ψαχνά.

Εχθές το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη των Ψαχνών, τελέστηκε αγιασμός για την λειτουργία του νέου τμήματος των εθελοντών του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης με άτομα με ειδικές ικανότητες, το οποίο λειτουργεί για δεύτερο χρόνο στο ΚΕΦΙΑΠ, που βρίσκεται στον δρόμο προς Αρτάκη, "στα Δύο Βουνά".

Το νέο τμήμα, το οποίο ήταν όνειρο όλων των εθελοντών και το οποίο άρχισε να λειτουργεί από εχθές, θα λαμβάνει χώρα κάθε Πέμπτη απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος από τις 5:30 έως τις 7:30, στο οποίο πέραν από τα άτομα με ιδιαιτερότητες, θα μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς αλλά και άτομα τρίτης ηλικίας. Στο τμήμα αυτό, όπως ενημέρωσαν εχθές οι εθελοντές, θα υπάρξουν διάφορες δραστηριότητες, όπως ζαχαροπλαστική, μαγειρική, προβολή ταινιών, κάποιες ομιλίες από επιστήμονες και όχι μόνο. Επίσης το πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης θα αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την δική του σελίδα στο διαδίκτυο, όπου θα αναρτούνται όλες δράσεις που γίνονται σε αυτό αλλά και θα υπάρξει και ειδικός χώρος, όπου θα δημοσιεύονται διάφορα βίντεο και διάφορες συνεντεύξεις που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του προγράμματος.
Το παρόν στην χθεσινή έναρξη του νέου τμήματος και στον αγιασμό έδωσαν από ο ΚΕΦΙΑΠ η κα Λαλανίτη, η πρόεδρος της ΔΗΑΚΔΙΜΕ κα Μύταλα, ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος κος Μακρής, εργαζόμενοι από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", αρκετοί εθελοντές αλλά και άτομα με ειδικές ικανότητες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και αρκετοί γονείς. Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πατήρ Εμμανουήλ Ντάλαρης.
Κλείνοντας θα πρέπει να τονιστεί η σημαντικότητα του προγράμματος αυτού, όπως ανέφεραν αρκετοί γονείς εχθές, όπου τόνισαν την αλλαγή που έχουν δει στα παιδιά τους και το πόσο θετικά έχει επηρεάσει το πρόγραμμα την ψυχολογία τους αλλά και την υγεία τους.

Σχόλια