Με μεγάλη επιτυχία ο αγιασμός του Συλλόγου "Αγγελής Γοβιός" στην Καστέλλα. Φωτογραφικό υλικό

Εχθές με μεγάλη επιτυχία τελέστηκε ο αγιασμός στον Εκπολιτιστικό-Επιμορφωτικό Σύλλογο Καστέλλας "Αγγελής Γοβιός". Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Μάριος Κιαπέκος. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Ματράκας, Σπαθής, Βασιλείου,
ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Κοντογιάννης. από την αντιπολίτευση Μπουροδήμος και Λαφαζάνης, εκπρόσωποι της αστυνομίας, ο επικεφαλής του ΣΕΔΔΔ κος Ραπτάκης με εθελοντές δασοπυροσβέστες, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Καστέλλας, εκπρόσωποι από την ομάδα της Καστέλλας, ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Ηρακλή Ψαχνών, εκπρόσωποι του συλλόγου Γυναικών Ψαχνών "Η Έκφραση", του Συλλόγου Γυναικών Πολιτικών "Η Αύρα", του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πολιτικών, του Χορευτικού Συλλόγου "Οι Ρίζες", Του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάλιουρα, του Συλλόγου Δρομέων και Περιπατητών Ψαχνών , του ΚΑΠΗ Καστέλλας και αρκετός κόσμος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Ντάβος Βασίλης στην ομιλία του ανέφερε:
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και σας καλωσορίζουμε σε αυτήν την μικρή τελετή.
Οι Έλληνες πάντα στην μακρόχρονη ιστορία μας σε όλες τις προσπάθειές μας, από τις πιο μικρές, μέχρι τις πιο μεγάλες, όπως είναι κι οι αγώνες του Έθνους για την ελευθερία που θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες, εκτός από την βοήθεια των ανθρώπων ζητούσαμε και την βοήθεια του Θεού, όσο κι αν κάποιοι στις μέρες μας δεν θέλουν αυτά να τα θυμόμαστε. Έτσι κι εμείς σήμερα επ ευκαιρία της επαναλειτουργίας του συλλόγου μας, εκτός από τις ευχές όλων μας , ζητάμε με την τέλεση του αγιασμούκαι τις ευχές της εκκλησίας γιαυτήν την προσπάθεια. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί
και την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του συλλόγου, η παρουσία σας εδώ σημαίνει αγάπη για τον πολιτισμό την παράδοση και την ανάπτυξη, μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει μεγάλη χαρά και κουράγιο για την συνέχεια.
Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ αποτελεί σήμερα έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας, με παρουσία 36 χρόνων στην πολιτιστική κι επιμορφωτική πρόοδο των κατοίκων της Καστέλλας και όχι μόνο.
Μέσα σε αυτήν την μακρόχρονη πορεία και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε, οικονομικά, προβλήματα στέγασης, την γνωστή Ελληνική γραφειοκρατία, κατάφερε να σταθεί στο ύψος του και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
Ενδεικτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε κάποιες δραστηριότητες του συλλόγου, που έγιναν είτε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, είτε αυτοβούλως.
Πρότεινε και συνέδραμε στην κατασκευή της πρώτης παιδικής χαράς και αθλητικών
γηπέδων μπάσκετ και βόλεϋ στο δημοτικό σχολείο της Καστέλλας.
Δημιούργησε χορευτική και θεατρική ομάδα
Εμπλούτισε και δημιούργησε δανειστική βιβλιοθήκη.
Πρότεινε και συνέδραμε στον καλλωπισμό του αγάλματος του Αγγελή Γοβιού στην
είσοδο του Δήμου μας.
Τηρούσε για πολλά χρόνια τράπεζα αίματος και διοργάνωνε συχνά εθελοντικές
αιμοδοσίες
Συνέδραμε σε διάφορες περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες όπως
δεντροφυτεύσεις κλπ
Διοργάνωσε διάφορες εκδρομές με στόχο την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία.
Ασχολήθηκε αρκετές φορές και πήρε θέση σε πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε η τοπική μας κοινωνία, όπως κυκλοφοριακό, προβλήματα με τους ρομά, καθαριότητα, ύδρευση κλπ.
Και φυσικά κάθε καλοκαίρι διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις που σε αρκετές
περιπτώσεις είχαν τεράστια επιτυχία.
Δυστυχώς όμως αυτή η 36άχρονη παρουσία του συλλόγου μας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, όπως αναφέραμε και στην αρχή, διάφορα οικονομικά και άλλης φύσεως προβλήματα... ίσως και η αδιαφορία η δική μας, επηρέασαν αρνητικά την μέχρι τότε καλή του πορεία και δυστυχώς δυο φορές και για αρκετά χρόνια ο σύλλογος μας έμεινε αδρανής κι έφτασε και τις δυο φόρες στα πρόθυρα της παύσης της ύπαρξής του.
Ευτυχώς, όπως και το 1999, έτσι και στις μέρες μας, μία ομάδα πολιτών της Καστέλλας, αφουγκραζόμενοι και στοχαζόμενοι ότι η αδράνεια και τυχόν παύση ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας, δεν θα σημαίνει απλά το κλείσιμο ενός ακόμα σωματείου, αλλά θα σημαίνει την στέρηση των κατοίκων της περιοχής μας, από την μορφωτική και πολιτιστική πρόοδο και την συλλογική δραστηριότητα για την βελτίωση των συνθηκών στους τομείς: κοινωνική μέριμνα, υγεία, παιδεία, περιβάλλον, συνθήκες εργασίας, ψυχαγωγία, κουλτούρα,
προβλήματα νεότητος κ.α. πήραμε την πρωτοβουλία να δραστηριοποιηθούμε και να αφυπνίσουμε όλους τους κατοίκους της Καστέλλας ώστε να αποφασίσουμε από κοινού για την επαναλειτουργία του Συλλόγου.
Οι κάτοικοι της Καστέλλας, όπως και το 1999, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας,αποδεικνύοντας ότι τον σύλλογο η Καστέλλα, τον αγαπάει και τον θέλει παρόν. Με την συγκέντρωση της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2016, η οποία με απόφαση όλων των παρευρισκομένων πήρε τον χαρακτήρα Γενικής Συνέλευσης, επέλεξε προσωρινό ΔΣ που έχει ως σκοπό την οργάνωση (μην ξεχνάμε ότι ούτε βιβλία υπήρχαν ούτε σφραγίδα) την επαναλειτουργία και σε εύλογο χρονικό διάστημα, την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη τακτικού ΔΣ όπως προβλέπεται από το καταστατικό
(δυστυχώς ούτε καταστατικό υπήρχε και πήραμε αντίγραφο απο το πρωτοδικείο).
Προσωπικά νιώθω τυχερός διότι όπως και το '99 έτσι και σήμερα είμαι μέλος το ΔΣ,
τότε ως μέλος και σήμερα ως πρόεδρος..... έστω και προσωρινός!!
Ο χαρακτήρας που μας δόθηκε ως προσωρινό ΔΣ δεν μας εμποδίζει και δεν μας στερεί τις αρμοδιότητες που έχει το τακτικό ΔΣ κι αυτό το αποδείκνύουμε έμπρακτα ήδη.
Με την συνδρομή τής δημοτικής μας και της τοπικής μας αρχής ανακαινίσαμε και διαμορφώσαμε το πολιτιστικό μας κέντρο βάφοντάς το και αποκαθιστόντας μερικές βλάβες που υπήρχαν τόσα χρόνια και τους ευχαριστούμε πολύ γιαυτό.
Με προσωπική συνδρομή πολλών μελών καλύψαμε τα πρώτα λειτουργικά μας έξοδα.
Λειτουργούν ήδη χορευτικά τμήματα, ενηλίκων και παιδικών, με προσέλευση και συμμετοχή, που γιαυτό το μικρο διάστημα που λειτουργούμε, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.
Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη Λαχειοφόρος αγορά με δώρο μια τηλεόραση ώστε να ενισχύσουμε τα οικονομικά του συλλόγου και να τοποθετήσουμε νέα κλιματιστική μονάδα ψύξης θέρμανσης στο πολιτιστικό μας κέντρο.
Δημιουργούμε τις βάσεις, ώστε το νέο ΔΣ που θα προκύψει σύντομα, να βρει έτοιμο έδαφος και να συνεχίσει τις προσπάθειες του για την πολιτιστική ανάπτυξη της Καστέλλας.
Για άλλη μια φορά θέλω να σταθώ στην παρουσία σας εδώ, σήμερα βρίσκεστε εδώ εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της εκκλησίας, εκπρόσωποι κρατικών λειτουργών, εκπρόσωποι άλλων συλλόγων, κάτοικοι της Καστέλλας κι όχι μόνο. Σήμερα όλοι μαζί εδώ από την θέση και τον θεσμό που εκπροσωπεί ο καθένας μας, δεν δηλώνουμε παρόν απλά σε μια τελετή, δηλώνουμε παρόν στον πολιτισμό,
στην ανάπτυξη, στην συνεργασία, στην μόρφωση, στην δημιουργικότητα, στην
κουλτούρα, στην παράδοση και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ θα είναι κι αυτός αρωγός στο μέτρο που του είναι δυνατόν, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.
Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας είναι πλέον κομάτι της Καστέλλας, ανήκει στην ιστορία της Καστέλλας.
Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχει η Καστέλλα.
Τα πρώτα βήματα τα κάναμε, μαζί θα κάνουμε και τα επόμενα.
Σας ευχαριστώ!!!!
Βασίλειος Ντάβος
Πρόεδρος ΔΣ
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
14702511_147554802376356_4561050253978143658_n
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA

Σχόλια