Η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ μιλάει στο eviawelle: "Δεν παραιτούμαι. Με χτυπάνε γιατί στηρίζω τον Δήμαρχο. Αντέχω την πολιτική κριτική. Δεν ανέχομαι την ανήθικη κριτική"

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικρατεί στο εσωτερικό της ΔΗΚΑΔΙΜΕ, όπως αυτή διαπιστώθηκε στο τελευταίο προσυμβούλιο της παράταξης της δημοτικής συμπολίτευσης. Η κα Μύταλα δέχθηκε σφοδρή κριτική για την διαχείριση ζητημάτων της ΔΗΚΑΔΙΜΕ και ιδιαιτέρως για τον τρόπο με τον οποίον δίδονται δημόσιοι χώροι σε ιδιώτες για χρήση. Ως γνωστόν η κα Μύταλα αποχώρησε από την συνεδρίαση για ακόμη μία φορά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκεια και την δυσφορία της, απέναντι στα όσα της καταμαρτυρούν.


Το ζήτημα όμως πήρε άλλες διαστάσεις καθώς, όπως πλέον συνηθίζεται, διάφορες ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο "πυροβολούν" τα δημόσια πρόσωπα δικαίως αλλά και αδίκως.

Έτσι, όπως πληροφορούμαστε, η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ είναι ιδιαιτέρως οργισμένη, με σχόλια τα οποία γίνονται, σύμφωνα με την ίδια, επί προσωπικού και όχι με βάση τον θεσμικό της ρόλο στον Δήμο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν είναι στοχευμένα και σκοπό έχουν να την οδηγήσουν σε παραίτηση από την θέση της προέδρου της ΔΗΚΑΔΙΜΕ.

Εμείς στα πλαίσια του ρεπορτάζ ήρθαμε σε επαφή με την κα Μύταλα και είχαμε τηλεφωνική επαφή μαζί της, προκειμένου να της απευθύνουμε ερωτήματα, τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν την ΔΗΚΑΔΙΜΕ, όσο και για το παρασκήνιο, το οποίο φαίνεται ότι υπάρχει τόσο της ΔΗΚΑΔΙΜΕ όσο και της δημοτικής συμπολίτευσης.

Η κα Μύταλα σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε μας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την σκληρή πολιτική κριτική, η οποία όπως μας είπε, γίνεται και από το eviawelle κατά καιρούς, αναλύοντας ζητήματα της αρμοδιότητάς της. Αντιθέτως είναι καλοδεχούμενη όταν έχει επιχειρήματα και όταν προβάλλει ζητήματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει  σε καμία περίπτωση με χυδαιότητες, όπως μας είπε, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και με θρασύδειλες επιθέσεις τις οποίες δέχεται από δήθεν ιδεολόγους και ψευτοπροοδευτικούς, οι οποίοι λειτουργούν με ιδιοτελή κριτήρια και με απύθμενο κομπλεξισμό και κακία, όχι μόνο απέναντι στην ίδια αλλά απέναντι σε όποιον δημιουργεί σε τούτον τον τόπο!

Στο ερώτημά μας αν επί της θητείας της στην ΔΗΚΑΔΙΜΕ δίνονται χρήματα σε εκδηλώσεις που δεν πρέπει, η απάντηση της ήταν κοφτή λέγοντας τα εξής: "Η ΔΗΚΑΔΙΜΕ έχει στοχοποιηθεί. Ακριβώς γιατί σε μία δύσκολα οικονομικά εποχή για τον Δήμο και για την χώρα, κάνει έργο πολιτιστικό και όχι μόνο. Επί της Δημαρχίας Ψαθά αναβαθμίστηκε δίνοντας διεξόδους σε πολλούς πολίτες να εκφραστούν. Φέρνοντας στο προσκήνιο τοπικούς συλλόγους, τους οποίους η πρώην δημοτική αρχή και η τότε διοίκηση της ΔΗΚΑΔΙΜΕ είχαν στο περιθώριο" Όσον αφορά τώρα την χρηματοδότηση από την πλευρά της ΔΗΚΑΔΙΜΕ πανηγυριών, εθίμων, συλλόγων και πάλι ήταν σαφής ως προς τις θέσεις της, λέγοντάς μας ότι "Εγώ αυτά τα βρήκα ως έθιμα και παραδόσεις και δεν πρόκειται να τα σταματήσω".

Επιμένοντας την ρωτήσαμε για το ύψος των δαπανών και μας είπε ότι αυτό είναι το μικρότερο κόστος το οποίο μπορεί να  υπάρξει και το οποίο, σύμφωνα πάντα με την ίδια, το επικυρώνουν τα Δ.Σ. Παρόλα αυτά το πως θα διαμορφώνεται είναι θέμα των απαιτήσεων οι οποίες προκύπτουν και μόνο.

Στο ερώτημά μας για τις αίθουσες και την διαχείριση που γίνεται, μας απάντησε ότι γίνεται ότι καλύτερο μπορεί να γίνει με κριτήριο το μάζεμα των παιδιών και της νεολαίας σε χώρους άθλησης. Παρόλα αυτά το ζήτημα της δημιουργίας καταστατικού ειδικά για τους χώρους του γηπέδου εκκρεμεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δρομολογηθεί. Δίχως όμως να μας δώσει εξηγήσεις για το πότε η Δημοτική Αρχή θα προβεί εμπράκτως για την θεσμοθέτησή του.

Στο ερώτημά μας γιατί η ΔΗΚΑΔΙΜΕ και η ίδια δέχονται αυτή την σκληρή κριτική ή απλά την κριτική, μας είπε ότι "η ΔΗΚΑΔΙΜΕ και η ίδια έχουν στοχοποιηθεί λόγω της καλής σχέσης που έχει με τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά και της στήριξης που του παρέχει με τις δράσεις που διοργανώνει, καθώς το πολιτιστικό προϊόν του Δήμου έχει αναβαθμιστεί αυτά τα δύο χρόνια. Ενώ η ΔΗΚΑΔΙΜΕ δεν είναι πλέον χώρος αντιπαλότητας της διοίκησής της και του προσωπικού του Δήμου, όπως ήταν στο παρελθόν.

Δεν μας έκρυψε δε ότι υπάρχουν πρόσωπα τα οποία ανήκουν στην δημοτική συμπολίτευση τα οποία έχουν ζήτημα με την ίδια και είναι αυτοί οι οποίοι υποδαυλίζουν τριβές αλλά και κάνουν διαρροές εναντίον της στοχεύοντας στο να παραιτηθεί και να την αντικαταστήσουν! Φθάνοντας στο σημείο να συνεργάζονται με πρόσωπα της αντιπολίτευσης τα οποία για τους δικούς τους λόγους αλλά και για λόγους καθαρά σκοπιμοτήτων θέλουν να δημιουργήσουν ένα εχθρικό περιβάλλον για την ίδια, αλλά και για πρόσωπα των συλλόγων, τα οποία βοηθούν και αυτά με την σειρά τους το έργο που γίνεται. Αυτό είναι άδικο και με τον τρόπο που γίνεται πολλές φορές είναι ανέντιμο  καθώς φτάνουν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για κέρδη που η ίδια έχει τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.  "Όταν ο προκάτοχό σου στην θέση αυτή έπαιρνε περισσότερα από 980 ευρώ τον μήνα και εγώ παίρνω 480 ευρώ ποια είναι τα οικονομικά μου οφέλη; Τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα παράστασης, που έχω στην ΔΗΚΑΔΙΜΕ. Και μακάρι να είχα μεγαλύτερο μισθό για να μπορούσα να πληρώνω όλα αυτά τα έξοδα. Αλλά και σε ότι αφορά το πολιτικό κέρδος, έχω να πω ότι πολιτεύομαι και δραστηριοποιούμαι στα τοπικά πολιτικά πράγματα 30 χρόνια τώρα και όλος ο κόσμος γνωρίζει ποια είμαι, τι πιστεύω και δεν κρύβομαι από κανέναν. Ταυτόχρονα σε πολλαπλές δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις εκλέγομαι διαρκώς πρώτη δημοτική σύμβουλος στην παράταξη που συμμετέχω. Και χωρίς μέχρι πρότινος να είμαι στην παράταξη της συμπολίτευσης ή να έχω τίτλο όπως τώρα. Όταν παίρνεις χίλιους και πλέον ψήφους, αυτό δεν είναι τυχαίο και στηρίζεται στην εκτίμηση που σου έχει η τοπική κοινωνία ως πρόσωπο πρώτα και όχι ως πολιτικό. Αν υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται ότι αυτοί που θα εκτιμήσουν το έργο του θα είναι ακόμα περισσότεροι, τότε καλά κάνουν".

Στο ερώτημά μας αν έχει μεγαλύτερες πολιτικές βλέψεις όπως ακούγεται, απάντησε ότι "το μόνο που έχω είναι να στηρίξω την παράταξή μου στον Δήμο και τον Δήμαρχο με τον οποίον η σχέση μας, είναι σχέση εκτίμησης και φιλίας. Και αυτό θα κάνω. Για αυτό το λόγο δεν πρόκειται να παραιτηθώ, παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται και γράφονται. Το ξανά λέω δεν φοβάμαι την κριτική, αλλά δεν θα επιτρέψω αυτή να γίνεται δημόσιο κουτσομπολιό, επειδή κάποιοι έχουν προσωπικούς λόγους να συμπεριφέρονται έτσι απέναντί μου. Και ούτε θα μεταφέρω τα προσωπικά μου ζητήματα σε ένα δήθεν δημόσιο διάλογο, όπως ορισμένοι κάνουν τελευταία μόνο και μόνο επειδή μπορούν και το κάνουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συνεχίσουν και να το κάνουν. Η υπομονή έχει και όρια. Και οτιδήποτε γίνεται όταν παραβαίνει το νόμο πλέον τελεί παράνομο τόσο κοινωνικά όσο και ηθικά".

Τέλος η κα Μύταλα μας είπε ότι θα συνεχίσει το έργο της, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, δεν σταματάει εδώ  και θα κριθεί για αυτό την ώρα που πρέπει και πάλι από τους συμπολίτες της. Αυτό που ζητάει όμως είναι αντικειμενική κριτική και όχι εμπάθεια,καθώς έτσι πρέπει να κρίνονται όλοι όσοι έχουν ενεργό ρόλο στα κοινά του τόπου μας.
eviawelle

Σχόλια