Επιστολή Αναγνώστη στο eviawelle για το χάος του κυκλοφοριακού στα Ψαχνά και οι ευθύνες στους πολίτες.

Έχω την τύχη ή και την ατυχία καθημερινά να ταξιδεύω προς Χαλκίδα. Τύχη γιατί έχω κάποια εργασία σε σχέση με άλλους ανθρώπους που δεν εργάζονται και ατυχία διότι πρέπει καθημερινά να υποστώ το μαρτύριο της διέλευσης από Ψαχνά και Αρτάκη.


Ψαχνά: Υπάρχουν τα έργα αποχέτευσης και πρέπει να δείξουμε λίγο κατανόηση. Σωστό, αλλά και πριν τα έργα η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Πλατεία Δημαρχείου, Άνθρωποι, μαθητές, τρακτερ, λεωφορεία, ποδήλατα, μηχανάκια. Μέριμνα για διευθέτησης της κατάστασης καμία. Τα πρωινά κυρίως νομίζεις ότι είσαι σε πρωτεύουσα χώρας της Ανατολής. Περιφερειακός για βαρέα οχήματα δεν υπάρχει, τα πεζοδρόμια σχεδόν ανύπαρκτα ιδίως στο παραποτάμιο δρόμο που οδηγεί στο Λύκειο, στέγαση για τους μαθητές υποτυπώδης, λίγα τετραγωνικά για δεκάδες μαθητές, παρκαρισμένα παντού, και προτεραιότητα στο δρόμο πάντα του ντόπιου. Και μέσα σ όλο αυτό το χαμό η μηχανική σκούπα του Δήμου, να περνά τους δρόμους, αυτή μας έλειπε.

Αρτάκη: Τα νέα πεζοδρόμια δυσκόλεψαν παρά βοήθησαν την κατάσταση. Παρκαρισμένα παντού , στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Αδιαφορία γι αυτούς που απλά θέλουν να περάσουν. Αυτές οι σκηνές είναι καθημερινές. Αν κάτσουμε και υπολογίσουμε πόσο χρόνο σπαταλάμε να κάνουμε μία απόσταση 15 χλμ. θα τρομάξουμε. Πόσος χρόνος εργασίας πάει χαμένος. Δεν ρίχνω το βάρος στους Δήμους, εξάλλου τι να πρωτοκάνουν κι αυτοί. Η ευθύνη είναι όλη δική μας, των πολιτών. Εμείς ευθυνόμαστε για την κατάσταση της κοινωνίας μας, μίας κοινωνίας αδιάφορης, σκληρής, που κοιτά πως θα κατασπαράξει όποιον πάει να ξεχωρίσει ή να αλλάξει την κατάσταση. Ας ελπίσουμε να αλλάξουμε μυαλά γιατί μόνο τότε θα δούμε τον τόπο μας απαλλαγμένο από προβλήματα καθημερινότητας αλλά και συμπεριφοράς. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Σχόλια