Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017. Ψαθάς: "ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός". Μπουροδήμος: "φτωχός ο προϋπολογισμός". Ηλιάδης: "συγχαρητήρια για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού". Πύθουλα: "Ισοσκελισμένος αλλά ελλειμματικός ο προϋπολογισμός". Όλα όσα ειπώθηκαν

Εχθές πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία ήταν και ειδική, αφορούσε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2017. Έναν προϋπολογισμό που όπως ο Δήμαρχος κος Ψαθάς είναι ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος, όπως σημειώνει βέβαια και το παρατηρητήριο από το οποίο πέρασε. Ο κος Ψαθάς πέραν των παραπάνω αναφέρθηκε και στην επέκταση του έργου του Αποχετευτικού και στην τοπική κοινότητα των Πολιτικών.

Το Σύνολο των εσόδων, όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Παναγιώτης Ματράκας ανέρχονται στα 21.475.000 και τα σύνολο των των εξόδων στα 21.475.000, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα του Δήμου.
Από την μεριά της αντιπολίτευσης, το λόγο πήρε πρώτος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κος Μπουροδήμος ο οποίος τόνισε ότι όσο φτωχή ήταν η εισήγηση του Δημάρχου, τόσο φτωχός είναι και ο προϋπολογισμός. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει έσοδα τα οποία πρέπει να προέρχονται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και όχι από τα δημοτικά τέλη, που γίνονται δημοτική φορολογία Τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός και ότι τα προηγούμενα χρόνια από την Δημοτική Αρχή δεν πραγματοποιήθηκαν τα όσα ανέφερε. Η κατάσταση είπε ότι είναι "Μαύρη και Άραχνη" Και ότι δεν μας φταίει η κρίση για το πρόγραμμα αλλά το κακό μας το κεφάλι.
Κατόπιν τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Ηλιάδης ο οποίος είπε συγχαρητήρια για τον ισοσκελισμό. Ενώ τόνισε ότι είναι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και θέλει να πιστεύει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Βέβαια δεν βλέπει καμία ανάπτυξη και καμία θέση εργασίας Ελπίζοντας βέβαια ότι όταν περάσει ο χειμώνας να δούμε στην περιοχή μας ανάπτυξη.Όχι όμως σαν αυτή που είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας.
Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα για τον προϋπολογισμό ήταν και η τοποθέτηση του Γραμματέα του Δ.Σ. και Δημοτικού Συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης κου Γαρέφαλου, ο οποίος ανέφερε ότι από τον προϋπολογισμό φαίνεται η κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα. Αλλά από εκεί και πέρα τι κάνουμε Αφηνόμαστε στο έλεος; Όχι αλλά θα πρέπει να γίνουν μικρά έργα υποδομής, αφού δεν μπορούν να γίνουν μεγάλα, και θα πρέπει να στραφούμε στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.
Επίσης τον λόγο πήρε και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο μας και Δημοτική Σύμβουλος κα Γεωργία Πύθουλα, η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός δεν θα έπρεπε να ήταν ισοσκελισμένος αλλά ελλειμματικός.
Από την μεριά της συμπολίτευσης το λόγο έλαβε ο κος Στούπας, ο οποίος στήριξε την θέση του Δημάρχου και είπε ότι θα πρέπει να ακούμε την αλήθεια και να ζούμε στην πραγματικότητα και όχι σε μια εικονική πραγματικότητα.
Αλλά το λόγο πήρε και ο κος Χασάνδρας ο οποίος ρώτησε γιατί τόσο κομπασμός για το παρατηρητήριο, αφού το μόνο που κοιτάζει είναι νούμερα και όχι την ουσία; Και ότι τα όσα αναφέρονται στον προϋπολογισμό δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα υπόσχονταν προεκλογικά. Αλλά αναφέρθηκε και σε θέματα οικονομικά.
Από την μεριά της μείζονος αντιπολίτευσης τόσο ο κος Γάτος όσο και ο κος Κουλοχέρης αλλά και η κα Τζάθα αναφέρθηκαν στο ότι δεν υπάρχουν έργα. Ο Γάτος τόνισε ότι "χωρίς επενδύσεις δεν πάμε πουθενά. Όλο ακούμε θέλουμε να και τίποτα δεν βλέπουμε. Τι θέλουμε; Και αυτό που θέλουμε μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε; Και αν ναι γιατί καθυστερούμε";
Ενώ ο κος Κουλχέρης ανέφερε ότι δεν ξέρει τι να απαντήσει σε όσους τον ρωτούν τι προγραμματίζει ο Δήμος για το επόμενο διάστημα.
Το λόγο πήρε και ο κος Καργιοπούλης ο οποίος στην ουσία δεν αναφέρθηκε καν στο θέμα, και ρωτούσε για το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο βέβαια έχει συζητηθεί και έχει ψηφιστεί από το Δ.Σ. σε παλαιότερη συνεδρίαση.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικές όλες οι τοποθετήσεις, δεν είναι ευχαριστημένος ούτε ο ίδιος από την κατάσταση, αλλά πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα . Και όσο αν δεν μας αρέσει αυτή είναι. Παρ' όλη την δυσκολία υπάρχει αισιοδοξία και ετοιμάζουν και μελέτη ομβρύων υδάτων για Ψαχνά και Καστέλλα.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού μειοψήφησε όλη η αντιπολίτευση.

Σχόλια