Το θέμα των σωληνώσεων αμιάντου έφερε ο Ηλιάδης στο Δ.Σ. Ψαθάς: "Υπάρχουν 2,5 χιλιόμετρα σωληνώσεων με αμίαντο που έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί. Θα αντικατασταθούν άμεσα με νέες πιστώσεις στον προϋπολογισμό". Σιωπή Μπουροδήμου!

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα μεγάλο θέμα το οποίο ακούει στο όνομα σωλήνες αμιάντου. Κατά τις εργασίες που γίνονται για το Αποχετευτικό, τα συνεργεία που πραγματοποιούν αυτές έχουν βρει σωλήνες αμιάντου οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο ύδρευσης. Μία τέτοια "ανακάλυψη" έγινε και προχθές το βράδυ στην οδό Αβάντων.

Το θέμα έφερε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Βασίλης Ηλιάδης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Απαντώντας στο ερώτημα του κου Ηλιάδη ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα σε ότι αφορά την μελέτη για το Αποχετευτικό η οποία δεν είναι καθόλου ρεαλιστική. Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία των Ψαχνών όπου δεν αναφέρονται καθόλου στην μελέτη του Αποχετευτικού μεταξύ των οποίων είναι και ο δρόμος από την καφετέρια του Σαλή μέχρι και το 1ο Δημοτικό. Ακόμη δεν είναι αποτυπωμένος ο αγωγός υδάτων που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο. Αυτά είναι μερικά από τα σημεία που δεν έχουν αποτυπωθεί στην μελέτη. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 2,5 χιλιόμετρα σωλήνες αμιάντου, εκ των οποίων μερικά σημεία είναι από την γέφυρα ως την διασταύρωση στην πλατεία και άλλα σημεία. Για την αντικατάσταση αγωγών αμιάντου θα πιστωθούν 50.000 ευρώ και από εκεί και πέρα θα γίνει προσπάθεια ώστε να βρεθούν πόροι για την αντικατάσταση όλων των αγωγών αμιάντου όπου υπάρχουν στην πόλη. Κάτι το οποίο έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και χρόνια.
Στο ερώτημα του κου Ηλιάδη αν κάτι τέτοιο έχει πραγματοποιηθεί έως την λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα συμβεί άμεσα.
Εντύπωση βέβαια προκάλεσε ότι από την μεριά του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Μπουροδήμου, δεν ειπώθηκε τίποτα σχετικά με το παρόν θέμα, αλλά ούτε και από τους Δημοτικούς του Συμβούλους.
Το όλο ζήτημα έρχεται στην επιφάνεια και αποδεικνύει ότι τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης που πιστώθηκαν και ξεκίνησαν από την Δημοτική Αρχή Μπαζώτη το 2005-2010, δεν συνεχίστηκαν μετ' επιτάσεως ή και καθόλου τα 3,5 χρόνια της θητείας της δημοτικής αρχής Μπουροδήμου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν σήμερα το θέμα να επανέρχεται με μεγαλύτερη ένταση, ελπίζοντας πλέον ότι αφού για ακόμη μία φορά στοχοποιείται ως προς την επίλυσή του, αυτό να συμβεί σύντομα ώστε η πόλη των Ψαχνών να απαλλαγεί εντελώς από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σχόλια