Σφοδρή σύγκρουση Ψαθά-Μπουροδήμου για την επιστροφή των πρώην υπαλλήλων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ και ΑΜΕΑ στις θέσεις τους. Ψαθάς: "είχες κάνεις μήνυση, τους είχες βάλει και αυτούς με τους υπόλοιπους"! Αντιδράσεις Μπουροδήμου.

Ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης όπου συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν και η συνέχιση απασχόλησης στον Δήμο ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία ΑΜΕΑ, τα οποία απασχολούνταν κατά το παρελθόν στο πρώην Δήμο Μεσσαπίων και ειδικότερα στις επιχειρήσεις ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ και τα οποία πέρασαν την ίδια ταλαιπωρία με τα υπόλοιπα τριάντα άτομα των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων, αφού δεν υπήρχε διαχωρισμός.

Από αυτά τα άτομα, τρία στο σύνολο, η Μαρία Ράζου, που κατά το παρελθόν εργαζόταν στην πρώην ΔΗΚΕΜΕ, με ομόφωνη απόφαση της ΔΗΚΑΔΙΜΕ συνεχίζει την εργασία της στο νέο νομικό πρόσωπο. Επίσης ο κος Γιώργος Κούτος έχε συνταξιοδοτηθεί και η προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ αποφάσισε για την συνέχιση της εργασίας της Ιωάννας Μυστριώτη,
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και καιρό, αλλά από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν υπήρχε διαχωρισμός των συγκεκριμένων ατόμων από των υπόλοιπα των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων. Ακόμη και στην μήνυση που είχε καταθέσει ο κος Μπουροδήμος σε δεκαοχτώ άτομα της διοίκησης του πρώην Δήμου Μεσσαπίων για παράνομες προσλήψεις των 33 ατόμων, δεν γίνεται κανείς διαχωρισμός των ΑΜΕΑ, ούτε βέβαια και στο τότε έγγραφο του ΑΣΕΠ, που επικαλείτο συνεχώς εκείνη την περίοδο ο κος Μπουροδήμος.
Από την μεριά του ο πρώην δήμαρχος ανέφερε ότι από την πρώην δημοτική αρχή είχε γίνει διαχωρισμός και αυτό φαίνεται στις αποφάσεις του Δ.Σ, όπου ανέφερε ότι θα τις προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ Σε ότι αφορά την μήνυση, ανέφερε ο κος Μπουροδήμος, ότι ουδέποτε δεν προέβη σε κάποια τέτοια κίνηση και ότι έγινε ήταν αυτεπάγγελτο. Στην τοποθέτηση αυτή ο Δήμαρχος, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν και ο ίδιος κατηγορούμενος αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, ανέφερε ότι ο κος Μπουροδήμος είχε κάνει την μήνυση, κάτι ο οποίο, όπως τόνισε, αναφέρεται και στην δικογραφία.
Από εκεί και πέρα στο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης και Γραμματέας του Δ.Σ κος Κώστας Γαρέφαλος, ο οποίος τόνισε ότι πέραν από τα συγκεκριμένα άτομα, θα πρέπει να επιστρέψουν στον Δήμο και τα υπόλοιπα 28. Αυτή είναι και προεκλογική τους δέσμευση, όπως ανέφερε, και ένα από τα προαπαιτούμενα για την στήριξη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών τον Μάιο του 2014 του συνδυασμού Μπαζώτη στον συνδυασμό Ψαθά.

Σχόλια