Με ειρωνικό ύφος ο Μπουροδήμος έθεσε ερωτήματα για την στελέχωση των κοινωνικών δομών του Δήμου και την ψυχολόγο. Μύταλα: " Κινηθήκαμε όπως προέβλεπε ο νόμος. Μίλησα για το θέμα και με την κα Τζάθα η οποία και συμφώνησε. Ενώ εσύ έκανες αναθέσεις"!

Πριν μία εβδομάδα περίπου ορίστηκαν οι θέσεις ψυχολόγου και παιδιάτρου στις κοινωνικές δομές του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων ενώ για την κοινωνική λειτουργό εκδόθηκε εκ νέου πρόσκληση ενδιαφέροντος, ακολουθώντας βέβαια, όπως είχε τονιστεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Στην χθεσινή συνεδρίαση βέβαια, το ζήτημα των θέσεων για τις κοινωνικές δομές έθεσε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Μπουροδήμος, ο οποίος ζήτησε, με ειρωνικό ύφος, να ενημερωθεί σχετικά με το ζήτημα και αν αληθεύουν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ενώ δεν είχαν βγει ακόμη τα αποτελέσματα όλοι γνώριζαν ποιοι έχουν οριστεί στις συγκεκριμένες θέσεις.

Στο θέμα του απάντησε η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία, η οποία του ανέφερε αναλυτικά το τι συμβαίνει σχετικά με το θέμα. Όπως τόνισε η κα Μύταλα, από το νόμο προβλέπονται για την στελέχωση των κοινωνικών δομών του Δήμου από μία θέση, γυμναστή, παιδιάτρου, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου, δάσκαλου μουσικής και άλλες ειδικότητες. Αρχικά το ζήτημα το ανέφερε στον Δήμαρχο και το συζήτησε μαζί του, ο οποίος και της είπε να το δουν. Και κατόπιν αποφάσισαν, σύμφωνα με τα όσα όριζαν οι περιστάσεις να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές, με έναν παιδίατρο, έναν ψυχολόγο και έναν κοινωνικό λειτουργό.
Όταν γινόντουσαν σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα, η κα Μύταλα όπως ανέφερε επικοινώνησε με την πρώην πρόεδρο της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Τζάθα, για να την ρωτήσει την δική της άποψη πάνω στο ζήτημα. Κατά την την τηλεφωνική επαφή η κα Τζάθα της απάντησε ότι θα πρέπει να στελεχώσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου με τις συγκεκριμένες ειδικότητες και ότι ήθελε και η ίδια να κινηθεί παρομοίως επί θητείας της, αλλά επειδή ήταν μεταβατική περίοδος δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο με μοναδική εξαίρεση βέβαια τον κο Μετοχιάτη όπου ορίστηκε για την θέση στην φιλαρμονική, στην οποία παραμένει έως σήμερα. Ενώ είχε πει στην κα Μύταλα αν προβεί σε κάτι τέτοιο θα εκτίνασσε στα ύψη τις κοινωνικές δομές. Επίσης της είχε αναφέρει ότι με απευθείας ανάθεση στις θέσεις αυτές θα μπορούσε να είχε βάλλει όποιον ήθελε.Κάτι το οποίο προβλέπεται και από το ΦΕΚ Κάτι το οποίο δεν διέψευσε η κα Τζάθα. Όμως δεν έγινε με απευθείας ανάθεση, αλλά με εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Ο κος Μπουροδήμος επέμενε γιατί χρειαζόταν η θέση της ψυχολόγου και η ίδια κα Μύταλα απάντησε ότι χρειαζόταν επειδή στον παιδικό σταθμό υπήρξαν πέρυσι κάποια περιστατικά που έχριζαν ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και σε ότι αφορά την τρίτη ηλικία είναι μία ηλικία που χρειάζεται υποστήριξη. Ενώ τόνισε ότι η ψυχολόγος μαζί με την κοινωνική λειτουργό θα κάνουν και άλλα πράγματα τα οποία θα δούμε στο μέλλον.
Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κος Μπουροδήμος προέβη σε τέτοια ερωτήματα προς την πρόεδρο κα Μύταλα την ώρα που ο ίδιος έκανε απευθείας αναθέσεις.

Σχόλια