Κατά πλειοψηφία η μετονομασία του ΚΠΕ Διρφύων-Μεσσαπίων με έδρα την Λούτσα σε "Θάλεια Καλαμπαλίκη". Μειοψήφησε ο Χασάνδρας λέγοντας: "δεν μπορεί στον καθένα που πεθαίνει να δίνουμε το όνομά του σε αίθουσα ή κτίριο". Καρλής: "θα πρέπει να γίνουμε μιμητές του έργου της Θάλειας"!

Πριν από λίγες ημέρες η εκπαιδευτική κοινότητα της Εύβοιας έγινε πιο "φτωχή" αφού έφυγε από την ζωή η εκπαιδευτικός Θάλεια Καλαμπαλίκη, η οποία είχε προσφέρει τόσα πολλά σε ότι αφορά το παιδί και το περιβάλλον. Για την μεγάλη αυτή προσφορά της αλλά και επειδή ήταν και δικό της όραμα η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου που έχει έδρα την Λούτσα, στην χθεσινή συνεδρίαση ήλθε ως θέμα ημερήσιας διάταξης η μετονομασία του Κέντρου σε Θάλεια Καλαμπαλίκη.

Τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Μπουροδήμος αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσφορά της Θάλειας αλλά τόνισε και ότι θα πρέπει να δούμε και την λειτουργία του ΚΠΕ και πότε αυτή θα γίνει. Εντούτοις ψήφισαν όλοι υπέρ στο να μετονομαστεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διρφύων-Μεσσαπίων σε "Θάλεια Καλαμπαλίκη".
Ο μοναδικός ο οποίος μειοψήφησε και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση με την τοποθέτησή του είναι ο κος Νίκος Χασαάνδρας, ο οποίος ανέφερε ότι "δεν μπορεί στον καθένα που πεθαίνει να δίνουμετο όνομά του σε αίθουσα ή κτίριο. Πρέπει κάτι τέτοιο να μην γίνεται όταν υπάρχει φόρτιση. Δεν λέω, η προσφορά της μακαρίτισσας ήταν μεγάλη, αλλά για να γίνει μία μετονομασία θα πρέπει να υπάρχουν κριτήρια".
Στο θέμα τοποθετήθηκε επίσης και ο πρώην αντινομάρχης κος Καρλής, ο οποίος ανέφερε ότι πέραν από την μετονομασία θα πρέπει να γίνουμε μιμητές του έργου της Θάλειας και να το κάνουμε γνωστό σε όλα τα σχολεία.

Σχόλια