"Το ευχόδεντρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών"



Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, οι μαθητές της Α΄τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Ελένη Παπαμιχαήλ, Τερτίγκα Βίκυ, Σούκου Αντωνία και Χριστοδουλιά Κωνσταντίνα
Αφού αναφερθήκαμε στην οργανωτική και λειτουργική δομή της βιβλιοθήκης, μπήκαμε στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών διαβάζοντας το παραμύθι «Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία». Πρόκειται για έναν λύκο που δεν του αρέσουν καθόλου τα Χριστούγεννα, τριγυρίζοντας μουτρωμένος. Με την βοήθεια των φίλων του και μιας υπέροχης έκπληξης όμως, θα καταφέρει να μπει και αυτός στο γιορτινό κλίμα.
Στην συνέχεια, παρακολουθήσαμε την Χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και ολοκληρώσαμε την δράση με κατασκευές που έφεραν τα παιδιά πιο κοντά στην μαγεία των γιορτών. Δημιουργήσαμε λοιπόν κάρτες και ένα «ευχόδεντρο». Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της βιβλιοθήκης στολίστηκε με χάρτινες μπάλες στις οποίες τα παιδιά έγραψαν τις δικές τους ευχές για όλο τον κόσμο όπως αγάπη, ειρήνη, δουλειά, πρόοδο, ελπίδα, χαρά και υγεία.
Μέσα από την συγκεκριμένη δράση προσπαθήσαμε αφ’ενός να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και αφ’ ετέρου να τους προσφέρουμε μέσα από τις κατασκευές μια διασκεδαστική δραστηριότητα που θα τα φέρει πιο κοντά στο χώρο της βιβλιοθήκης.


Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Σχόλια