Γνωριμία με τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας!

Το διάστημα 28/11 έως και 16/12 πραγματοποιήθηκαν δυο επισκέψεις γνωριμίας σε κάθε Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και πιο συγκεκριμένα στα Κ.Α.Π.Η. Ψαχνών, Καστέλας, Μακρυκάπας και Πολιτικών.


Στα πλαίσια αυτών των συναντήσεων γνωριμίας, διεξήχθησαν συζητήσεις με τα μέλη, για την καταγραφή άμεσων αναγκών και για τον προγραμματισμό μια ποικιλίας ενημερωτικών και ψυχαγωγικών δράσεων ανάλογα με τις ξεχωριστές ανάγκες και προτιμήσεις των μελών. Οι δράσεις αυτές, στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μιας σημαντικής ηλικιακής ομάδας, επειδή, στην ευαίσθητη τρίτη ηλικία, ταυτόχρονα με την ενημέρωση σε θέματα υγείας και ψυχικής υγείας, μπορούμε να επέμβουμε μειώνοντας το αίσθημα μοναξιάς και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και να προτείνοντας νέες διεξόδους, μέσω ομαδικών δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να μπορέσουμε, από κοινού, να βλέπουμε, από πολλές πλευρές, «το νόημα της ζωής».




Στα πλαίσια των συναντήσεων γνωριμίας, πραγματοποιήθηκαν, επίσης, συζητήσεις για τα πατροπαράδοτα έθιμα των Χριστουγέννων, στολισμός όλων των ΚΑΠΗ και δημιουργία ευχετήριων καρτών από τα μέλη. Στις επόμενες ημέρες των εορτών, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου και πρόγραμμα με κάλαντα.




Υπενθυμίζουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι γίνονται και εγγραφές καινούργιων μελών.




Από τις υπεύθυνες των νέων υπηρεσιών,




Χριστίνα Καλαβρή, ψυχολόγος με ειδίκευση εγκληματολογίας,

Νίκη Καραγκούνη, κοινωνική ανθρωπολόγος,




σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ..

Σχόλια