Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την βιβλιοθήκη των Καθενών. Φωτογραφικό υλικό



Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Στενής, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Κρητικού Αγγελική και Ματσίγγου Χρύσα.
Αφού τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ζωντανέψαμε μέσα από την διήγηση μας, το παραμύθι του Σέφλερ Άξελ «Ο Ξυλαράκης», γνωρίζοντας μια αξέχαστη και μεγάλη περιπέτεια, που αντικατοπτρίζει με τον πιο όμορφο και τρυφερό τρόπο τη σημασία της οικογένειας αλλά και την ανάγκη όλων μας να περνάμε τις ημέρες των Χριστουγέννων μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ένα παραμύθι μαγικό, τροφή για σκέψη και δημιουργία που μας μιλά για εκείνα τα εμπόδια που ο καθένας μας πρέπει να μην τα αφήσει να τον νικήσουν, αρκεί να μην απομακρυνόμαστε από τους στόχους και τις επιθυμίες μας.
Εξάλλου, εκεί που όλα μοιάζουν απίθανα έρχονται τα παραμύθια, για να μεταφέρουν στα παιδιά την ελπίδα ότι ένα θαύμα μπορεί να γίνει σε κάθε σπίτι.
Ακολούθησε προβολή ταινίας κινούμενων σχεδίων και η δράση ολοκληρώθηκε με την κατασκευή ημερολογίων, τα οποία τα παιδιά πήραν μαζί τους προκειμένου να πάει καλά η καινούργια χρονιά.






Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Σχόλια