Πρωτοβουλία Ψαθά για την μεταφορά μικρού μαθητή σε ειδικό σχολείο.

Παρέμβαση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά έφερε η υπόθεση ενός μικρού παιδιού το οποίο επιβάλλεται να φοιτήσει σε ειδικό σχολείο και του οποίου η οικογένεια είχε μπλεχτεί στα "γρανάζια" της γραφειοκρατίας της ελληνικής πολιτείας.


Το παιδάκι έμενε εκτός ειδικού σχολείου από τον Οκτώβριο καθώς η οικογένεια αδυνατούσε να προβεί στην μεταφορά του καθημερινά από τα Ψαχνά στη Χαλκίδα, όπου λειτουργεί το συγκεκριμένο ειδικό σχολείο, λόγω του ότι ο πατέρας του μικρού εργάζεται μακριά από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να λείπει μεγάλο χρονικό διάστημα, και κατά δεύτερον επειδή η μητέρα του μικρού αγοριού δεν μπορούσε να οδηγήσει, προκειμένου να το μεταφέρει η ίδια.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει τόσο την ΔΗΚΑΔΙΜΕ όσο και τον ίδιο τον Δήμαρχο από την μέρα που παρουσιάστηκε. Και είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Δήμαρχο και στην πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και ευρύτερα ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους.

Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί κατόπιν συζητήσεων που έκανε με τους συνεργάτες του και όχι μόνο ότι θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο απασχολούσε την οικογένεια του μικρού και δημιουργούσε προβλήματα στην εκπαίδευσή του.

Έτσι με προσωπική απόφαση του Δημάρχου ο μικρός, όπως τουλάχιστον όλες οι πληροφορίες συντείνουν, από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου είτε θα μεταφέρεται με αυτοκίνητο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου στο σχολείο του είτε, και αυτό είναι που ανατρέπει τα δεδομένα σε ότι αφορά το πρόσωπο που πρέπει να έχει ο πρώτος πολίτης του τόπου απέναντι στους Δημότες, θα μεταφέρεται προσωπικά από τον ίδιο τον Δήμαρχο με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο!

Δεν ξέρουμε αν αυτό θα συμβεί και είναι και αδιάφορο, αυτό όμως που έχει σημασία είναι η πρόταση η οποία έγινε από πλευράς Δημάρχου και το μόνο που μένει είναι να υλοποιηθεί.

Έτσι δίνεται λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα και το παιδί θα συνεχίσει κανονικά να παρακολουθεί το σχολείο, ελπίζουμε δίχως περαιτέρω προβλήματα τόσο για το ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

eviawelle

Σχόλια