Με επιτυχία η εκδήλωση Παραμυθιού στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Ψαχνά.



Μοναδική εμπειρία ήταν η συνάντηση της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Ψαχνών.
Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Σταύρος Παπασηφάκης, μάγεψε μαθητές, γονείς και εθελοντές, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση της Εθελοντικής Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, με την αφήγηση δυο παραμυθιών, που μας έκαναν να κρεμόμαστε από τα χείλη του, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε αλλά και να αναρωτηθούμε πόσο μοιάζουμε με τους «αγαθιάρηδες» αλλά και με τους «κακούς» ήρωες των παραμυθιών!

Η φιλόλογος Κωνσταντίνα Πασσαλή, μας μίλησε σχετικά με τα συναισθήματα που προκαλεί το παραμύθι και μας αφηγήθηκε εγκάρδια ένα παραμύθι σχετικά με το πόσο πληγώνουν τα αρνητικά λόγια. Μάλιστα, μας έκανε να νιώσουμε, πόσο πολύ πληγώνουν τα λόγια, συχνά, ακόμη περισσότερο κι από τις πράξεις.

Από αυτή τη συνάντηση, υπήρξε, κατά τη γνώμη μου, και ένα ακόμη μήνυμα, από αυτή την όμορφη συνάντηση κι αυτό είναι ότι όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, θέλουν παραμύθια! Το παραμύθι, ζεσταίνει την καρδιά, τονώνει τις σχέσεις, προκαλώντας πάντα το ενδιαφέρον και την περιέργεια που προκαλεί η φυσική αλληλεπίδραση. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νομίσετε ότι είναι δύσκολο να αποσπάσετε τα παιδιά από το “tablet”, μαζευτείτε όλοι γύρω από μια ζεστή γωνιά και δοκιμάστε να διηγηθείτε μια ιστορία! Σίγουρα, θα έχετε την ευτυχία, να εισπράξετε από τα παιδιά, το βλέμμα λατρείας που εισπράττει ένας παραμυθάς!

Να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Εμμανουήλ, που μας προσφέρει την αγάπη του και το χώρο του Πνευματικού Κέντρου και τους εκπαιδευτικούς Κυριάκο Στάντζο, Ιουλία Λάζαρη, Στέλλα Στάμου, Αποστολία Μαχαίρα και Τάσο Παπαδημητρίου, που συμμετείχαν ενεργά στη δράση. Να ευχαριστήσουμε και την Πρόεδρο της ΔΗΚΑΔΙΜΕ, Ευαγγελία Μύταλα-Τζεράνη, που σε κάθε συνάντηση μας γλυκαίνει με την ευγενική προσφορά κερασμάτων.
Να ευχαριστήσουμε, επίσης, τη νέα εθελόντρια, που εισήλθε φέρνοντας νέες ιδέες στην ομάδα μας, κυρία Παναγιώτα Βογιατζή, απόφοιτη Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και όλους όσους στηρίζουν τις ανοιχτές στην κοινότητα δράσεις της εθελοντικής ομάδας του Δήμου.



Από την υπεύθυνη,

Χ. Κ.

Σχόλια