Οι δύο χριστιανές ηρωίδες της Μοσούλης



Aφότου οι τρομοκράτες της « Daesh » έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη της Μοσούλης κατέστρεψαν τις εκκλησίες,τις πυρπόλησαν και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των χριστιανών κατέφυγαν σε άλλες περιοχές.Εξαίρεση αποτελούν δύο γυναίκες.Αναλυτικότερα η Bernadette και η Sabria παρέμειναν στην πόλη και κάτω από την κυριαρχία της « Daesh » για περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Νινευή, ο Bashar Alkika, λέει ότι η Bernadette »ήταν μέλος της οργάνωσης για την προστασία των γυναικών, αλλά τώρα φοβάται και δεν γνωρίζουν τι της συμβαίνει. »

Η Bernadette περιπλανάται στα στενά κατά την υπηρεσία της και έχει καλυμμένο το πρόσωπό της . »Υπάρχουν χριστιανοί… Αυτοί είναι τρελοί κανείς δεν μιλάει για το τι μπορεί να μας κάνουν όλα είναι στα χέρια του Θεού. »

Από την αρχή οι ένοπλοι της « Daesh» μάρκαραν τα σπίτια των χριστιανών της πόλης.

Η Sabria είναι μια χριστιανή 60 ετών που η « Daesh » μετέτρεψε το σπίτι της σε μια ζωντανή κόλαση αναγκάστηκε να εκκενώσει το σπίτι της.Αυτή λέει ότι »η Παναγία φυλάει τους πιστούς όπου κι να βρίσκονται ».shaamtimes 25.1.17

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Σχόλια