Η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Παρακολούθησε την εκπαιδευτική παράσταση "Δαίδαλος και Ίκαρος" με τον Κώστα Πρέκα. Φωτογραφικό υλικό



Εχθές η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Δαίδαλος και Ίκαρος" στο θέατρο Αυλαία, το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά. Το έργο είναι σκηνοθεσία του Κώστα Πρέκα, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τα σκηνικά, μουσική και φωτισμό αλλά και αυτός που ενσαρκώνει τον Δαίδαλο.

Το έργο "Δαίδαλος και Ίκαρος" στηρίζεται στον γνωστό μύθο και έχει να δώσει πάρα πολλά διδάγματα σε μικρούς και σε μεγάλους, διότι όπως και ο ίδιος ανέφερε μετά το πέρας της παράστασης σε συζήτηση που είχε με την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης, το συγκεκριμένο έργο δεν είναι παιδικό αλλά είναι ένα έργο με παιδαγωγικό χαρακτήρα, κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους και φυσικά και από τους εκπαιδευτικούς.

Ολόκληρη η παράσταση ήταν συγκινητική και όπως είπε και ο ίδιος ο κος Πρέκας την χθεσινή παράσταση την θεωρεί μοναδική στην καριέρα του, αφού την είδαν άτομα με ιδιαιτερότητες από την περιοχή μας, από τα οποία καταχειροκροτήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που πλαισίωσαν την παράσταση.

Επίσης τόνισε ότι θα είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης σε ότι τον χρειαστούν ενώ τους ανέφερε ότι χαρά του θα ήταν στο μέλλον να παρακολουθήσει η ομάδα, αν είναι εφικτό, και τις άλλες δύο παραστάσεις του.

Μετά το πέρας της παράστασης η ομάδα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κλειστών στην Χασιά, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου. Το όνομα της Ιεράς Μονής είναι "Κλειστών" διότι περικλείεται από βουνοκορφές. Ενώ κάτω από αυτή περνάει το φαράγγι "Γκούρας". Απέναντι από την Μονή βρίσκεται η σπηλιά όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, την οποία κάθε χρόνο προσκυνητές από τον Ασπρόπυργο την μεταφέρουν από την Μονή στην περιοχή τους με τα πόδια.

Τελευταία στάση της ομάδας ήταν σε ταβέρνα στην Χασιά όπου έφαγαν.



Σχόλια