Αποκριάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΘΕΝΩΝ

Ταχ. Δ/νση : Καθενοί Ευβοίας
Ταχ.κώδικας : 34014
Πληροφορίες : Αναστασίου Μαρία
Τηλέφωνα : 22280-71630
FAX : 22280-71630
E-MAIL : anastasiou_maria123@yahoo.gr
Διαδίκτυο : www.dirfion-messapion.gr Καθενοί, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΘΕΜΑ: «Άρωμα Αποκριών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών»

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, φιλοξένησε τους μαθητές της 3ης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη εκδήλωση.
Βασικό στοιχείο της δράσης αποτέλεσε η άποψη ότι οι Απόκριες είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων, διότι η φαντασία ξεχύνεται και μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους.
Αφού προηγήθηκε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, περιηγηθήκαμε στις σελίδες του βιβλίου «Ο Αρλεκίνος» της Ζωρζ Σαρή, και γνωρίσαμε πως η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης και της αισιόδοξης στάσης απέναντι στην ζωή, καταφέρνουν να διώξουν την μελαγχολία από ένα φτωχό αγόρι που δεν είχε την δυνατότητα να συμμετέχει στο γλέντι της αποκριάς.
Στην συνέχεια και με αφορμή το βιβλίο, τα παιδιά με την δημιουργική τους φαντασία, κατασκεύασαν τις δικές τους περίτεχνες και χρωματιστές μάσκες. Μεταμφιέστηκαν και άφησαν το παιδικό τους αυθορμητισμό να τους παρασύρει και να διασκεδάσουν.






Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου

Σχόλια