Επιστολή Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Μακρυκάπας Ελένης Μιτζιφίρη για τα όσα λέχθηκαν στο Δ.Σ Διρφύων-Μεσσαπίων για την επαναλειτουργία του σχολείου της Άτταλης.



Με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σχετικά με την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου της Άτταλης, επιστολή εξέδωσε η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Μακρυκάπας λέγοντας τα εξής:

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Πρωτίστως σαν εκπαιδευτικός θα ήθελα να σας θέσω μερικά ερωτήματα, τα οποία αν είχα ενημερωθεί θα είχα παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο να σας τα παραθέσω. Ένα δημοτικό συμβούλιο που το ανωτέρω θέμα δεν το είχε στα τακτικά της ημερησίας διάταξης και μπορώ να φανταστώ το λόγο.

Ο χώρος της εκπαίδευσης θα πρέπει να στέκεται έξω από οποιαδήποτε εμπλοκή ή ακόμη και διαπλοκή. Ο χώρος της εκπαίδευσης, δεν πρέπει να γίνεται αρένα συλλογής ψήφων ικανοποιώντας κάθε φορά και τον αρεστό προς τον ψηφοφόρο αιρετό.

Ο χώρος της εκπαίδευσης, πρέπει να χαρακτηρίζεται από αγώνες έντιμους και καθαρούς βασισμένους πάντα στο καλό και το μέλλον των παιδιών μας.

Αγαπητοί, κάποιοι από εσάς αποτελούσατε μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τη χρονιά που έκλεισε το συγκεκριμένο σχολείο. Που ήταν τότε οι αγώνες και οι διεκδικήσεις σας;

Μήπως, πέσατε αμαχητί την περίοδο εκείνη, γιατί απλά δεν υπήρχε "αντίπαλος" να χτυπηθεί και πολιτικά συμφέροντα να εξυπηρετηθούν; Σε αντίθεση με τώρα, που υπάρχει χώρος και χρόνος για πολιτικές ζυμώσεις τόσο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο;

Έχετε αναρωτηθεί πόσο παρεχόμενη ποιότητα στην εκπαίδευση μπορεί να υπάρξει σε ένα μονοθέσιο σχολείο; Έχετε αναρωτηθεί, αν υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, που και αν μπορούν να βοηθηθούν από έναν και μοναδικό δάσκαλο, την στιγμή που δυσκολεύονται την παρούσα στιγμή, με έναν δάσκαλο ανά τάξη;

Έχετε αναρωτηθεί, αν όλοι οι γονείς,γνωρίζω πολύ καλά εκ θέσεως ότι οι περισσότεροι είναι αρνητικοί, θέλουν τα παιδιά τους σε ένα μονοθέσιο σχολείο;

Και δεν μιλάω για τις θέσεις των εκπαιδευτικών που θα χαθούν, γιατί απλούστατα η οργανικότητα του δημοτικού σχολείου θα παραμείνει, 4/θεσιο με τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται (Αγλικά, Γαλλικά, Νέες Τεχνολογίες κλπ). Η παρουσία των παιδιών της Άτταλης βοηθάει στην αύξηση της λειτουργικότητας του σχολείου, 5/θεσιο και μόνο!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η εισήγηση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Ευβοίας είναι αρνητική ως προς το συγκεκριμένο θέμα αλλά και οποιαδήποτε άλλη μεταβολή σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνω στην κρίση του κάθε νοήμονος ανθρώπου.

Ελένη Μιτζιφίρη Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου Μακρυκάπας.

Σχόλια