«Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών»



Με την υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκαινιάστηκε, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, η συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών.

Το ΠΙΟΠ υποστηρίζει τη διάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και προωθεί τη σύνδεση του πολιτισμού με το περιβάλλον.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Καθενών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για εφήβους, που πραγματοποίησαν οι αρχαιολόγοι-στελέχη της υπηρεσίας Μουσείων ΠΙΟΠ, Αλεξάνδρα Τράντα και Αντρέας Λαπούρτας.

Το πρώτο πρόγραμμα «Πόλεις και λογοτεχνία» παρουσίασε στα παιδιά αποσπάσματα έργων γνωστών Νεοελλήνων συγγραφέων Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κριτικής αντίληψης. Με τη βοήθεια σημαντικών λογοτεχνικών κειμένων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον λόγο και, απελευθερώνοντας τη σκέψη τους, να παράξουν και δικά τους κείμενα.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «Το σπίτι που γεννήθηκα» προσέγγισε, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά ξετυλίγοντας το κουβάρι της αφήγησης ιστοριών μιας πόλης.

Χάρη σε αυτά τα προγράμματα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν την κριτική σκέψη τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ευελπιστούμε στη δρομολόγηση περαιτέρω δημιουργικών δράσεων στο μέλλον.


Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Σχόλια