Γιορτή αφιερωμένη στην μητέρα από τα κατηχητικά του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Ψαχνά. Φώτο και βίντεο

Υπαπαντή: τέτοια μέρα ορίστηκε πρώτη φορά να τιμάται η μητέρα στην Ελλάδα το 1929.
Με τα χρόνια όμως και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 , η γιορτή μεταφέρθηκε στη 2η Κυριακή του Μαΐου, όπως εορταζόταν τότε και στην Αμερική.
.

Γιατί αυτή η αλλαγή;… ήταν μάλλον μέσα στα πλαίσια του «αμερικανικού ονείρου» και της τάσης προς εμπορευματοποίηση ακόμα και των πιο ευαίσθητων αισθημάτων…
.
Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, θα δούμε ότι από τα αρχαία χρόνια υπήρχε καθιερωμένη εορτή προς τιμήν της Μητέρας.
Για ένα πρόσωπο όμως τόσο σημαντικό για την ζωή του κάθε ανθρώπου, ίσως δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αξίζει να τιμάται ακόμα και κάθε μέρα. Η καθιέρωση ειδικών «ημερών» είναι ένας φορμαλισμός όχι απαραίτητος για να της εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας.
Εχθές λόγω της Ορθόδοξης Ημέρας της Μητέρας, που ήταν στις 2 Φεβρουαρίου, τα κατηχητικά του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος πραγματοποίησαν γιορτή στο πνευματικό κέντρο με το παρόν και των μητέρων. Στο τέλος της γιορτής τα παιδιά χάρισαν στις μαμάδες τους από ένα τριαντάφυλλο, ενώ έκαναν παιδιά και μητέρες και υπέροχες κατασκευές. 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο


HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA


Σχόλια