Μέλι και πιπέρι, το αρχαίο διεγερτικό – Του Γιώργου Συγγελάκη



Σύμφωνα με το βιβλίο, «Ο μύθος της ιερής πορνείας στην αρχαιότητα», της ιστορικού Στέφανι Λιν Μπούτιν, στην αρχαιότητα υπήρχε μια σειρά σκευασμάτων που είχαν σκοπό να βελτιώσουν τη σεξουαλική απόδοση των αντρών. Κάποια από αυτά, τους έδιναν τη δυνατότητα να έχουν μόνιμη διέγερση. Το μέλι σε συνδυασμό με το πιπέρι ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα και αποτελεσματικά σκευάσματα….





Πιπέρι

Το πιπέρι συνδέεται στενά με το σεξ, κάτι που βασίζεται στα θαυματουργά συστατικά του. Ο «φλογερός» μαύρος καρπός οφείλει την κάψα του (και, κατ’ επέκταση, την άνοδο της ερωτικής θερμοκρασίας) στην πιπερίνη. Όσο για το οξύ, διαπεραστικό, άρωμα (που έχει αποδειχθεί ότι εκτός του… φτερνίσματος, επιδρά και στη λίμπιντο), προέρχεται από τη χημική ουσία τερπένη. Το πιπέρι, βέβαια, δεν είναι το μόνο που κατέχει τον τίτλο του φυσικού βιάγκρα. Αρκετά άλλα μπαχαρικά διαθέτουν παρόμοιες ιδιότητες, κάτι που ήταν γνωστό από τους αρχαίους χρόνους.



Μέλι


Δεν είναι τυχαίο ότι λέμε "o Μήνας του Μέλι – τος", σε ανεβάζει: Μεταξύ των άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων του, αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης και τα επίπεδα του πρωτοξειδίου του αζώτου (είναι η ένωση που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της διέγερσης).πρόκειται για ένα διεγερτικό του νευρικού συστήματος καθώς και των γεννητικών οργάνων. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να έχει αποτελέσματα, όμως αυτά χαρακτηρίζονται από ασφάλεια και διάρκεια.



Οπότε ο συνδυασμός αυτός στην καθημερινότητα σας και την διατροφή σας έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται το ιδανικό sex symbol στα μάτια των συντρόφων σας.

Σχόλια