Πρόταση πολιτών για την λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας: "Μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ευτελές κόστος από τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων και τoν εμπορικό κόσμο των Ψαχνών και της Καστέλλας"



Μία ρηξικέλευθη πρόταση πέφτει στο τραπέζι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών αλλά και των δημοτών ιδιαίτερα των Ψαχνών και της Καστέλλας από συμπολίτες μας σε ότι αφορά την αστική συγκοινωνία.




Με δεδομένες τις αδυναμίες, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στο να μπορέσει ο Δήμος και κατ' επέκταση η δημοτική αρχή να δημιουργήσουν ένα αξιόπιστο και ταυτόχρονα λειτουργικό περιβάλλον λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας, η πρόταση που πέφτει στο τραπέζι είναι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων των Ψαχνών και της Καστέλλας αλλά και επιχειρηματίες να συμβάλλουν με συμμετοχή ένα ευρώ μηνιαίως ο καθένας ώστε να χρηματοδοτηθεί σε "λαϊκή βάση" η λειτουργία αστικού λεωφορείου με συμπυκνωμένες και καθορισμένες ώρες λειτουργίας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ευβοίας.




Μάλιστα όπως ειπώθηκε τόσο ο Σύλλογος ενοικιαστών όσο και ο εμπορικός σύλλογος θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα τέτοιο δεδομένο και υπό την αιγίδα τους να μπορεί να λειτουργήσει η αστική συγκοινωνία προς όφελος των φοιτητών και των δημοτών οι οποίοι από την εξυπηρέτηση την οποία θα είχαν θα μπορούσαν να τονώσουν την τοπική αγορά, αφού θα είχαν την δυνατότητα να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ευκολία.




Σε ότι αφορά δε τους φοιτητές η διακίνησή τους από τα σημεία που διαμένουν έως το ΤΕΙ, εξελίσσεται δύσκολα, καθώς πολλοί από αυτούς διατηρούν ενοικιοστάσια σε σημεία απομακρυσμένα από το ΤΕΙ.




Ταυτόχρονα μία τέτοια ενέργεια θα βοηθούσε κατά τις εγγραφές, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύσσεται, όταν ο φοιτητής γνωρίζει ότι υπάρχει αστική συγκοινωνία με συγκεκριμένα δρομολόγια, θα προτιμήσει να νοικιάσει στην πόλη των Ψαχνών παρά να μετακινείται ή να πηγαίνει στην Αρτάκη όπου με περισσότερη ευκολία χρησιμοποιεί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία έχουν συγκεκριμένα δρομολόγια και τον εξυπηρετούν.




Το ποσό που θα μπορούσε να συγκεντρωθεί υπερβαίνει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, τα 2.000 ευρώ τον μήνα, ποσό το οποίο θα ήταν ικανό να υπερκαλύψει τις ανάγκες του ΚΤΕΛ, ακόμα-ακόμα και να βοηθήσει τον Δήμο σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία να αποκτήσει ο ίδιος αστικό λεωφορείο, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί υπό την πλήρη αιγίδα και διαχείρισή του.




Όπως διαπιστώσαμε, όταν η πρόταση τέθηκε υπόψιν μας, στην τοπική κοινωνία υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διαπιστώνουν, ότι προκειμένου να αναπτυχθεί η πόλη των Ψαχνών και ευρύτερα ο Δήμος, χρειάζονται καινοτόμες προτάσεις. Η πρόταση αυτή λοιπόν πέφτει και από το eviawelle στο τραπέζι, με την συνδρομή πάντα των εμπνευστών της και ελπίζουμε να εξεταστεί σοβαρά, καθώς το κόστος της είναι αμελητέο, σε σχέση με το τι μπορεί να φέρει ως έσοδο τόσο στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων όσο και στον επαγγελματικό-επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας. Σε εποχές, όπως αυτές που διανύουμε, δεν χωράνε συμπεριφορές και ιδιαίτερα, όταν μιλάμε για επιχειρείν, που κάποιος θα είναι "φθηνός στο αλεύρι και ακριβώς στα πίτουρα".




Ελπίζουμε να εξεταστεί σοβαρά και επαναλαμβάνουμε ότι η πρόταση αυτή δεν είναι δική μας αλλά πολιτών οι οποίοι βλέπουν τις εξελίξεις με άλλο μάτι και με την απαιτούμενη προνοητικότητα που επιβάλλεται όλοι να δείχνουμε.

eviawelle

Σχόλια