Περιβαλλοντική εκπαίδευση με την συγγραφέα Ελένη Σβορώνου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών



Μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της WWF Ελλάς, επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της «Οι συνωμότες της τσουγκράνας» καλώντας τα παιδιά να ζωντανέψουν μέσα από δραστηριότητες και ομαδικό παιχνίδι την οικολογική τους συνείδηση.

Το βιβλίο (με την υποστήριξη της WWF) προβάλει την σημασία που πρέπει να αποκτήσει στην καθημερινότητα μας η φροντίδα του δημόσιου χώρου.

Στη συνέχεια μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και ομαδικό παιχνίδι ζητήθηκε από τα παιδιά να παρατηρήσουν, να αξιολογήσουν και να προτείνουν λύσεις έτσι ώστε ο γύρω χώρος να γίνει πιο φιλόξενος και όμορφος προκειμένου να γίνει το αγαπημένο τους σημείο συνάντησης.

Στο τέλος της δράσης μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν μια καινοτόμο και ταυτόχρονα δωρεάν εφαρμογή, την Greenspaces, η οποία μας βοηθάει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ

Σχόλια