Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αιμοδοσίας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για την ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων διοργάνωσε χθες ημερίδα με θέμα: "Η αναγκαιότητα του αίματος στην καθημερινή μας ζωή".Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος στον τομέα της Υγείας κ. Δημήτρης Αργύρης, Μικροβιολόγος, η Πρόεδρος του Ι.Ο.Α.Σ κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και η κα Αφένδρα Σοφία, Επιμελήτρια Β Γενικής Ιατρικής.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Δημήτρη Αργύρη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα για την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Τόνισε τον ρόλο του αιμοδότη και την αξία της αιμοδοσίας στη ζωή μας.
Στην συνέχεια, ακολούθησε η πρόεδρος του Ι.Ο.Α.Σ κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, η οποία αναφέρθηκε στις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, στην έλλειψη ασφάλειας στους δρόμους, σημάτων και αστυνόμευσης.Ανέφερε τα μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας σε μικρές ηλικίες εξαιτίας των τροχαίων και ζήτησε περισσότερους ελέγχους από την αστυνομία. Δεν παρέλειψε να παρουσιάσει το αξιέπαινο έργο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Προβλήθηκαν Βίντεο τα οποία σχετίζονταν με την πρόληψη και παρουσίαζαν τις κύριες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.
Η ημερίδα «έκλεισε» με την Ιατρό, κα Αφένδρα Σοφία, Επιμελήτρια Β Γενικής Ιατρικής. Μίλησε για την σημασία της παροχής των σωστών πρώτων βοηθειών σε βασική υποστήριξη ζωής, κάνοντας παρουσίαση του αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, καθώς και σε συνήθη επείγοντα περιστατικά.
Το παρόν στην ημερίδα ήταν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Α. Σπαθής, Π. Ματράκας, Μ. Βασιλείου, Π. Κορώνης, η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα. Μύταλα, γιατροί, εκπαιδευτικοί, οι ιερείς πατήρ Εμμανουήλ Ντάλαρης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτου, ο πατήρ Φώτιος εφημέριος Αγίου Σπυρίδωνα Τριάδος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος πολιτών.
Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες που, ίσως από φόρτο εργασιών, άγνοιας ή φόβου, δεν είχαν σαν προτεραιότητα την Εθελοντική προσφορά αίματος.
Το μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν πως αν αφιερώσουμε 10΄ από τη ζωή μας, δίνοντας αίμα, μπορούμε να σώσουμε μια ζωή! Η 4η προγραμματισμένη αιμοδοσία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14ηςΜαΐου.
Η Επιτροπή Αιμοδοσίας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ψαθά και τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος των Ψαχνών , καθώς παραμένουν πιστοί αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Επιτροπής και έχουν προσπαθήσει πολύ, ώστε να δημιουργηθεί η τράπεζα αίματος στον Δήμο.
Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με τη παρουσία τους. Με τη συμπαράσταση όλων σας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Επιτροπή Αιμοδοσίας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Σχόλια