Με επιτυχία η εκδήλωση για την επισκληρίδιο αναισθησία και τον σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΑΠΗ της Καστέλλας. Φωτογραφικό υλικό



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου στα ΚΑΠΗ της Καστέλλας η επίσκεψη ιατρών. Οι γιατροί που επισκέφθηκαν τα ΚΑΠΗ ήταν αναισθησιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κα Γυφτονικολού Ελένη και από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών η κα Αφέντρα Σοφία.

Η αναισθησιολόγος κα Γυφτονικολού αναφέρθηκε κυρίως την επισκληρίδιο αναισθησία, το πότε χρησιμοποιείται κ.ο.κ. Επίσης κατά την αναφορά της στο παρόν θέμα έκανε μνεία και στο τμήμα πόνου, που λειτουργεί στο νοσοκομείο Χαλκίδας εδώ και χρόνια, κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό, και δέχεται περιστατικά με καλοήθη και κακοήθη πόνο. Το τμήμα αυτό λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι. Και μπορεί ο καθείς να κλείσει ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο 2221350233.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο, που όπως είπε σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό είναι το καλύτερο στην Στερεά Ελλάδα. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα στο Γ.Ν. Χαλκίδας είναι ότι δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας. Και αυτό θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πολιτεία, πολίτες και όχι μόνο να πιέσουμε προς την κατεύθυνση να δημιουργηθεί μία τέτοια μονάδα. Ενώ λίγο πριν κλείσει την εισήγησή της αναφέρθηκε στο ότι θα πρέπει όλο μας να εκπαιδευτούμε σε πολλά ζητήματα που αφορούν την υγεία, όπως πως μπορούμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας μέχρι ωσότου έλθει το ασθενοφόρο. Κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία με ημερίδες και σεμινάρια που θα αρχίσουν από τον Μάιο αρχικώς σε τοπικά διαμερίσματα της Δίρφυς κα κατ' επέκταση και της Μεσσαπίας.

Η δεύτερη ομιλήτρια, όπως σημειώθηκε και παραπάνω, ήταν η κα Αφέντρα Σοφία η οποία αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο απασχολεί πολλούς συνανθρώπους μας διαφόρων ηλικιών και δεν είναι άλλο από τον σακχαρώδη διαβήτη. Αναφέρθηκε στα αίτια, στα είδη, στις συνέπειες, στο πως γίνεται αντιληπτός αλλά και πως αντιμετωπίζεται και προλαμβάνεται. Ενώ έδωσε έμφαση στην διατροφή που δεν θα πρέπει μόνο να την προσέχουν αυτοί οι οποίοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη αλλά και αυτοί που είναι απόλυτα υγιείς. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Σχόλια