Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΗΚΑΔΙΜΕ. Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.



Εχθές, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ΔΗΚΑΔΙΜΕ με τη νέα της σύνθεση. Πριν την έναρξη των θεμάτων ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Δ.Σ η νέα σύνθεση του σώματος του νομικού προσώπου του Δήμου.

Tα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού προς έγκριση με εικόνα αυξομείωσης, όπου περιλαμβάνονται έξοδα και για την θεατρική παράσταση που ετοιμάζει η θεατρική ομάδα του Δήμου. Ερώτηση πάνω στο θέμα αυτό απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος της νέας σύνθεσης της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κος Μπουροδήμος, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με την ομάδα αυτή. Η πρόεδρος κα Μύταλα, ενημέρωσε τόσο τον κο Μπουροδήμο όσο και ολόκληρο το σώμα ότι εδώ και κάποιο διάστημα δημιουργήθηκε θεατρική ομάδα στον Δήμο μας, η οποία αποτελείται από δεκαεφτά περίπου άτομα και γίνονται πρόβες για να ανεβεί θεατρική παράσταση. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ομόφωνα ψηφίστηκε και η προμήθεια τραπεζιών και καρεκλών ώστε να μην επιβαρύνεται ο Δήμος συνεχώς με την ενοικίαση αυτών. Βέβαια αυτό που τονίστηκε ήταν να γίνεται καταγραφή των διάφορων φθορών ή απωλειών και να γίνεται αντικατάσταση από αυτούς που τις προκάλεσαν. Κάτι το οποίο όμως σημείωσε η κα Μύταλα γίνεται και σήμερα.

Συζήτησαν επίσης για το έθιμο της καζανίτσας που λαμβάνει χώρα την δεύτερη μέρα του Πάσχα στην τοπική κοινότητα της Λούτσας και το οποίο καθιέρωσε ο κος Γιώργος Καρλής, όταν ήταν πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος.

Συζητήθηκε όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας ο Δρόμος Θυσίας "Αγγελής Γοβιός", όπου θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου. Στο θ΄μα αυτό πέραν του Μιλτιάδη Μπαράκου πολύ ωραία πρόταση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κος Στούπας Κώστας, τονίζοντας ότι αυτός ο θεσμός μπορεί να γίνει η απαρχή στην περιοχή μας αθλητικού τουρισμού. Ενώ αναφέρθηκε και το όνομα της κας Χαρίκλειας Ψαθά, η οποία έλκει την καταγωγή της από τα Ψαχνά και είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ σε εκπομπή που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλλα θέματα ήταν για υλικά μηχανογραφικής υποστήριξης, έγκριση διάθεσης πιστώσεων 2017, τα οποία είναι όλα ΠΟΕ της προηγούμενης χρονιάς και αντικατάσταση του δικηγόρου κου Τρίκκα από τον δικηγόρο κο Φλώρο για υποθέσεις της πρώην προέδρου της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κας Τζάθα με τους πρώην υπαλλήλους ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ. Ο ορισμός δικηγόρου, όπως τονίστηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση, γίνεται σύμφωνα με το νόμο.

Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Σχόλια