Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία. Ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της και στα τροχαία ατυχήματα και στις πρώτες βοήθειες. Απουσίαζε το σύνολο της αντιπολίτευσης. Δυσαρέσκεια για την μειωμένη προσέλευση εκπαιδευτικών. Ειδική αναφορά και ευχαριστήρια προς τον Ψαθά μέσω eviawelle.

Στo πλαίσιο της 4ης εθελοντικής αιμοδοσίας και λίγο πριν την πραγματοποίησή της στις 14 Μαΐου 2017, η Επιτροπή Αιμοδοσίας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων διοργάνωσε εχθές ημερίδα με θέμα "Η αναγκαιότητα του αίματος στην καθημερινή μας ζωή". Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Μικροβιολόγος και Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος στον τομέα της Υγείας κος Δημήτρης Αργύρης, η Πρόεδρος του Ι.Ο.Α.Σ κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και η Επιμελήτρια Β Γενικής Ιατρικής κα Αφένδρα Σοφία.


Ο κος Δημήτρης Αργύρης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος ομιλητής της ημερίδας, αναφέρθηκε στην σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, πότε μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής αιμοδότης, τι θα πρέπει να προσέχει, πότε δεν πρέπει να δώσει αίμα και έδωσε και άλλα διάφορα στοιχεία για το παρόν θέμα, ενώ τόνισε το πόσο σπουδαίο είναι να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης με σκέψη και με γνώση. Ενώ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, όπως ο ίδιος ανέφερε, διότι πριν από δεκαπέντε χρόνια σαν εχθές είχε χάσει τον αδερφό του, κάτι το οποίο τον σημάδεψε στην ζωή του.

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος του Ι.Ο.Α.Σ κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, όπου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και πρότεινε προς την επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για την εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο μας, να φτιαχτεί ένα σποτ,το οποίο να προβληθεί στα ΜΜΕ, όπως ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο για να μπορέσει να γίνει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου την ημέρα της αιμοδοσίας. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει και η ίδια αλλά και το Ι.Ο.Α.Σ, διότι υπάρχει έτοιμο σποτάκι για τις δικές του εθελοντικές αιμοδοσίες, το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί για την περιοχή μας.

Η κα Δανέλλη επίσης αναφέρθηκε στα τροχαία ατυχήματα, στην έλλειψη της ασφάλειας στους δρόμους, κάτι που ναι μεν είναι δυστυχές αλλά είναι η πραγματικότητα, στα  αίτια των τροχαίων ατυχημάτων και στο πως αυτά μπορούν να αποφευχθούν. Ακόμη μίλησε για το Ι.Ο.Α.Σ. την δημιουργία του και το έργο του.

Τέλος το λόγο έλαβε η Επιμελήτρια Β Γενικής Ιατρικής Αφένδρα Σοφία, όπου μαζί με εθελοντές και με άτομα από τον Ερυθρό Σταυρό έκανε επίδειξη Πρώτων Βοηθειών (Βασική Υποστήριξη Της Ζωής σε καρδιακή ανακοπή, θέση ανάνηψης, κλπ.).

Στόχος της χθεσινής εκδήλωσης ήταν να προτρέψουν κάθε ενδιαφερόμενο να γίνει ενεργός αιμοδότης, υποστηρίζοντας ότι όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να δώσουμε ζωή κι ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη, και μαζί ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης...

Το παρόν στην ομιλία έδωσαν ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ, γιατροί, οι ιερείς πατήρ Εμμανουήλ Ντάλαρης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό εκ μέρους του Μητροπολίτου, και ο πατήρ Φώτης εφημέριος Αγίου Σπυρίδωνα Τριάδος, αλλά και πολίτες.

Στην χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Τριάδος.. Δημήτριος Ντόβας, και εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων.

Βέβαια αισθητή έγινε η απουσία της αντιπολίτευσης, όπου όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις δεν ήταν παρόν έτσι και στην χθεσινή ομιλία δεν παρευρέθη κανείς. Επίσης η συμμετοχή από ο εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου ήταν μικρή  την ώρα που τόσο ο εθελοντισμός όσο και η αιμοδοσία είναι δύο θέματα που σχετίζονται άμεσα με την παιδεία και την αγωγή, όπως βέβαια και οι πρώτες βοήθειες αλλά και η πρόληψη για τα τροχαία ατυχήματα.

Σε ότι αφορά τους διοργανωτές εξέφρασαν μέσω του eviawelle, το οποίο κάλυψε την εκδήλωση δημοσιογραφικά, ότι εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Δήμαρχο κο Γιώργο Ψαθά, διότι όπως μας είπαν είναι αυτός, ο οποίος έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να δημιουργηθεί η τράπεζα αίματος και πολλές φορές όπως μας είπαν, και παρά το ότι ο ίδιος δεν θέλει να βγαίνει προς τα έξω, συμμετέχει με έξοδα από την τσέπη του ώστε να λειτουργεί εύρυθμα και όσο το δυνατόν καλύτερα η συγκεκριμένη κίνηση-δραστηριότητα της αιμοδοσίας.











Σχόλια