Χρήστου, Μαριδάκης και Κολλέρη Παρουσίασαν τα βιβλία τους εχθές σε μία κατάμεστη αίθουσα στα Ψαχνά. Φωτογραφικό υλικό

Εχθές το πρωί και ώρα 12:00 στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση τριών βιβλίων, τα οποία πραγματικά συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους. Το πρώτο βιβλίο ήταν του κου Γιώργου  Χρήστου από την Νεροτριβιά, το οποίο έχει τίτλο "Μνήμες" και αναφέρεται σε προσωπικές του στιγμές στον εμφύλιο και όχι μόνο. το βιβλίο του παρουσίασε ο κος Δημήτρης Σουλιώτης.


Ο κος Σουλιώτης  γεννήθηκε στη Λαμία το 1950. Σπούδασε οικονομικές, νομικές και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια: Οικονομικό (ΑΣΟΕΕ), Εθνικό & Καποδιστριακό και Πάντειο.

Ήταν Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος. Εργάστηκε για τριάντα τέσσερα χρόνια ως Επιθεωρητής στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος και υπήρξε Αναπλ. μέλος της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Άρθρα του οικονομικού, πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί άλλα τρία βιβλία του:

- Ελληνικός Κλεπτοκαπιταλισμός,

- Έλεγχος και Ελεγκτές,

- Ιδεο-καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

Διαφθορά και Διεφθαρμένοι Ελληνικό αδιέξοδο και αυτογνωσία
Θλιμμένοι Νάρκισσοι.

Ο κος Σουλιώτης όπως τόνισε μπορεί να έχει διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, αυτοβιογραφίες κ.ο.κ. αλλά ο τρόπος που γράφει ο κος Χρήστου, παρά την ηλικία του, είναι 91 ετών γεννηθείς το 1925, είναι μοναδικός.  Και διάβασε κατόπιν αποσπάσματα από το βιβλίο του κου Γιώργου, τα οποία συγκίνησαν και έκαναν πάρα πολλούς να δακρύσουν.

Το δεύτερο βιβλίο που παρουσιάστηκε ήταν του κου Νικλάου Μαριδάκη, με τίτλο: "Η ιστορία της Γης και του ανθρώπου". Ο κος Μαριδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά του άρεσε πάρα πολύ η Εύβοια και έχει εγκατασταθεί εδώ και μερικά χρόνια στην τοπική κοινότητα του Κυπαρισσίου. Το έργο του αναφέρεται στην δημιουργία του κόσμου, την ιστορική εξέλιξη, τις θρησκείες και φτάνει μέχρι την σημερινή εποχή. Δεν είναι επιστήμων αλλά μέσα από αυτό το βιβλίο, όπως τόνισε και ο ίδιος προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που τον απασχολούσαν.

Το βιβλίο του παρουσίασε ο κος Μήλιος ο οποίος έχει σπουδάσει φυσικές επιστήμες, όπου και ασχολείται. Τον κο Μαριδάκη, όπως τόνισε τον γνώρισε την περίοδο του Πάσχα και του έκανε μεγάλη εντύπωση το βιβλίο του, το οποίο με μεγάλη χαρά δέχθηκε να παρουσιάσει. Διάβασε πολλά αποσπάσματα από αυτό δίνοντας μια άλλη διάσταση στην εξέλιξη του κόσμου.

Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο ήταν το παραμύθι "Το μαγικό αδράχτι" της Παναγιώτας Κολλέρη, το οποίο έχει βραβευτεί το 2016. Η Παναγιώτα Κολλέρη είναι Θεολόγος και ασχολείται με την συγγραφή παραμυθιών και παιδικών μυθιστορημάτων, το οποίο κοιτάζει επαγγελματικά. Απόσπασμα από το βιβλίο της διάβασε η μικρή Πέρσα Βλάχου, η οποία είναι ανιψιά της. Ενώ απόσπασμα διάβασε και η κα Μαρία Μαρίνου. Ενώ η παρουσίαση του βιβλίου -πλαισιώθηκε από τον καλλιτέχνη Θανάση Βούτσα, όπου τραγούδησε ένα τραγούδι που έχει γράψει ειδικά για το παραμύθι και ακόμη ένα με τίτλο Κυρά Μαριώ Αρχόντισσα που είναι αφιερωμένο σε αυτές τις γυναίκες που μας μεγάλωσαν όταν έλειπαν οι γονείς μας και στις οποίες δεν προλάβαμε να πούμε ένα ευχαριστώ επειδή έφυγαν.

Κατόπιν τον έλαβαν οι ίδιοι οι συγγραφείς , με τον κο Γιώργο Χρήστου πρώτο να ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους, τον κο Δημήτρη Βερνέζο, ο οποίος ήταν και αυτός που διοργάνωσε την όλη εκδήλωση μαζί με τους Συλλόγους Νεροτριβιάς, Κυπαρισίου και Δάφνης σε συνεργασία με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και την ΔΗΚΑΔΙΜΕ. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους παραπάνω, δηλαδή τους συλλόγους, τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, την πρόεδρο της ΔΗΚΑΔΙΜΕ και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κος Μαριδάκης, ο οποίος όμως έδειξε και το άλλο του ταλέντο, την ποίηση, και είπε ένα ποίημα για τους ερωτευμένους, ένα για τους παντρεμένους και ένα για την μάνα.

Τέλος η κα Κολλέρη αντί να ευχαριστήσει ανέφερε έναν προς έναν με το ρήμα σε αγαπώ, δείχνοντας ότι η αγάπη είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα απλό ευχαριστώ. ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:







Σχόλια