Ξανά-μανά τα ίδια. Με έχουν κουράσει.... Του Γιάννη Ρουσόδημου

Ξανά-μανά τα ίδια. Και πραγματικά καταντάει βαρετό, το να ασχολείσαι ως διαχειριστής μιας ιστοσελίδας με ζητήματα που αφορούν την πρώην ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών.

Εδώ στο eviawelle έχουμε στην κυριολεξία βαρεθεί εδώ και χρόνια να δημοσιεύουμε και να αναδημοσιεύουμε θέματα που δημιουργούν ένταση στον τόπο μας, αλλά αυτός είναι ο άχαρος ρόλος της ενημέρωσης. Στεναχωριέσαι, η αλήθεια είναι, όταν είσαι αναγκασμένος να μιλάς για ανθρώπους τους οποίους γνωρίζεις, με τους οποίους υπήρξες φίλος, συμπαίκτης, γείτονας κ.ο.κ.


Είπαμε όμως ο ρόλος της ενημέρωσης είναι άχαρος, σκληρός και δεν έχει οίκτο όταν πρόκειται για ζητήματα, που αφορούν το δημόσιο ενδιαφέρον.

Το 1994 έκανα τη εμφάνισή μου δημοσιογραφικά στον τόπο μου. Και από τότε μέχρι σήμερα πολλές φορές έχω αναδείξει θέματα, τα οποία έφερναν στην δημοσιότητα δράσεις ανθρώπων, οι οποίοι έχοντας δημόσιες θέσεις πέρασαν από την βάσανο της κρίσης και της ανάλυσης για τα ζητήματα που μας απασχολούσαν και μας απασχολούν ακόμα.

Πολύ νωρίς διαπίστωσα ότι ο ρόλος ενός ανθρώπου που ασχολείται με την ενημέρωση πέραν από άχαρος, είναι δύσκολος. Καθώς είσαι υποχρεωμένος παρακολουθώντας τα γεγονότα και τα δρώμενα και αφού επέλεξες να ενημερώνεις την κοινωνία, να "πονάς" ακόμα και πρόσωπα συγγενικά σου ακόμα και πρόσωπα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος πολλές φορές.

Είπαμε άχαρος ο ρόλος και δύσκολος. Σήμερα το πρωί διάβασα μία ανοιχτή επιστολή του κου Γκαλούφα, και επικεντρώνομαι στο σημείο μόνο που μιλάει για το γνωστό site, όπως λέει "που κόπτεται για την δικαιοσύνη και ωρύεται για τα λεφτά των δημοτών της Μεσσαπίας με ανύπαρκτα νούμερα". Εμένα δεν με αφορούν τα νούμερα και να κόψουν το λαιμό τους να τα βρούνε και η πρώην ΠΑΕ και ο Δήμος. Εμένα με ενδιαφέρει όλο το υπόλοιπο σχολιάκι αυτού του  "μάγκα'' .

Άλλωστε το πως λειτουργεί μία Α.Ε και το πως λειτουργεί ένας Δήμος, δεν είναι ζήτημα του eviawelle. Το eviawelle απλά ενημερώνει για ζητήματα τα οποία προκύπτουν μέσα από έγγραφα, συζητήσεις σε θεσμικούς φορείς , όργανα και φέρει στην δημοσιότητα στοιχεία ευρύτερης δημοσιογραφικής έρευνας ή στοιχεία τα οποία προκύπτουν μετά από εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό ούτε γνώμη εκφράζουμε ούτε άποψη. Δημοσιεύουμε ζητήματα, τα οποία αφορούν πρωτίστως την τοπική ενημέρωση, και την ενημέρωση ευρύτερα.

Αν τώρα από αυτή την ενημέρωση νιώθουν να θίγονται η να προσβάλλονται, αυτό είναι δικό τους ζήτημα. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα κάνουμε ενημέρωση με ψευτοπατριωτικά διλήμματα ή με σκοπό να σπιλώσουμε πρόσωπα.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες και πάλι ασχολούμαστε με ζητήματα της πρώην ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών, και δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί η πρώην ΠΑΕ το ελληνικό κοινό, ναι μεν είμαστε σε άχαρο ρόλο, αλλά σίγουρα στον ρόλο μας. Και επειδή πολλά λέγονται και πάλι, εάν κάποιος νομίζει ότι θίγεται από όσα λέγονται, ας κάνει τις νόμιμες και δέουσες ενέργειες, να τελειώνουμε μιας και το μόνο που κάνουμε είναι να μεταδίδουμε τα όσα θεσμικοί φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Δεν φταίμε εμείς για τις εκπομπές του Θωμαΐδη. Δεν φταίμε εμείς για τις συνομιλίες που αποκάλυψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Δεν φταίμε εμείς που ένας ποδοσφαιριστής κάπου και ένας πρόεδρος κατηγόρησαν έναν παράγοντα άλλης ομάδας. Αυτά αφορούν τους εμπλεκόμενους και κατ' επέκταση την δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί. Εμείς θα φταίγαμε εάν όλα αυτά που συμβαίνουν δεν τα δημοσιοποιούσαμε, και θα φταίγαμε επίσης αν αποκρύπταμε την όποια αθωωτική απόφαση.

Επειδή λοιπόν τα "τοπικά δαιμόνια έχουν αρχίσει πάλι και χορεύουν", εμείς τον  "χορό"  καταγράφουμε. Δεν σημαίνει ότι θα "χορέψουμε" μαζί τους. Απλά ας γίνει κατανοητό επιτέλους κάτι, όταν εμείς λέμε ότι είμαστε τίμιοι το εννοούμε. Και όποια κουφάλα το αμφισβητεί να έλθει μπροστά μας. Όταν εμείς λέμε ότι ελέγχουμε τα δημοσιοοικονομικά μέσα από την ενημέρωση το εννοούμε. Και αυτό γιατί πρώτον δεν έχουμε καμία συναλλαγή με το δημόσιο ως ιδιώτες και δεύτερον όσες φορές είχαμε οι συναλλαγές αυτές δημοσιεύτηκαν στην Διαύγεια και ενημερώθηκε το Υπουργείο Οικονομικών. Και το κυριότερο; Κάτι που δεν το ξέρουν οι πολλοί, εμείς για να ασκούμε επάγγελμα κάθε τρία χρόνια καταθέτουμε ένα έγγραφο το οποίο αφορά το αν έχουμε καταδικαστεί για απάτη, υπεξαίρεση και οτιδήποτε έχει να κάνει με το οικονομικό έγκλημα και όχι μόνο.


Αυτά τα έγγραφα φτάνουν σε όλες τις οικονομικές και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας και της Ε.Ε. Οπότε κάτι τοπικές κουφαλίτσες, που έχουν μάθει να μιλάνε σε καφενεία και στην γύρα να προσέχουν πλέον για ότι λένε. Γιατί εδώ στο eviawelle κοπτόμαστε και για το δημόσιο και για το κοινό καλό αρέσει-δεν αρέσει αυτό σε κάποιους.

Το eviawelle για όσο καιρό είναι στον αέρα και οι συνθήκες επιτρέπουν να εκπέμπει και είναι και βιώσιμο θα λέει αλήθειες, θα κάνει έρευνα, θα παρουσιάζει γεγονότα δίχως περιστροφές και δεν πρόκειται να υπακούσει  "αφεντικά" .

Και επειδή όλα αυτά με έχουν κουράσει, είναι η τελευταία φορά που μιλάω έτσι. Γιατί ένας άνθρωπος, που ότι έχει πετύχει το πέτυχε μόνος του δεν φοβάται κανέναν.

Σχόλια