Γιορτή έναρξης καλοκαιρινής εκστρατείας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών μαζί με άλλες 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την χώρα, κήρυξαν την έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας καλώντας τα παιδιά να πάρουν μέρος σε μια σειρά δράσεων έχοντας ως θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε ….σημείο».

Φέτος το καλοκαίρι θα ανακαλύψουμε με την βοήθεια των παιδιών πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις και έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Θα πειραματιστούμε με το σημείο βρασμού, θα κινηθούμε κρατώντας ένα σημείο ισορροπίας, θα ζωγραφίσουμε με τελείες, θα πούμε ιστορίες με σημεία και τέρατα, θα παίξουμε με τα σημεία στίξης και θα ξεκινήσουμε ταξίδια προς τα σημεία του ορίζοντα.
Το επίσημο έναυσμα έγινε, δίνοντας στα παιδιά να παρατηρήσουν μια φωτογραφία της Γης που τραβήχτηκε σε απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων και διαβάσαμε το κείμενο του διάσημου αστρονόμου Καρλ Σέιγκαν, διαπιστώνοντας πόσα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν πάνω σε ένα τόσο μικροσκοπικό σημείο.
Κατόπιν τα παιδιά διασκέδασαν με ένα συναρπαστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού όπου, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και μέσα από γρίφους έπρεπε να ανακαλύψουν στα σημεία της βιβλιοθήκης τα στοιχεία εκείνα που θα τους οδηγήσουν στο θησαυρό τους.
Στην συνέχεια τους μοιράστηκε το ημερολόγιο των σημείων για να καταγράφουν σε αυτό τις εντυπώσεις τους από τις δράσεις του καλοκαιριού και ολοκληρώσαμε με την κατασκευή του ημερολογίου της βιβλιοθήκης στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι ημέρες που απαρτίζουν την καλοκαιρινή εκστρατεία.







Σχόλια