Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδος στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, υλοποιήθηκε η πέμπτη κατά σειρά δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών, έχοντας σαν θέμα «Τα σημεία παίρνουν εικαστική μορφή».
Ο δάσκαλος και εικαστικός του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδος, κ. Κώστας Μίχαλος, ταξίδεψε τα παιδιά στην τεχνική του Πουαντιγισμού μέσα από τα έργα του Γάλλου ζωγράφου Ζωρζ Σερά. Αναφερθήκαμε στην τεχνική όπου τα χρώματα αντί να αναμειγνύονται στην παλέτα, τοποθετούνται αγνά απευθείας πάνω στον καμβά κουκίδα-κουκίδα.
Αυτές οι κουκίδες των διαφορετικών χρωμάτων, εξ’ αποστάσεως παύουν να είναι χωριστές και συγχωνεύονται σε μια χρωματική απόχρωση, που δημιουργούν συνθέσεις πολυεπίπεδες στο μάτι του θεατή.
Το συγκεκριμένο εργαστήρι έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν την χρήση του σημείου ως βασικού εργαλείου σύνθεσης και έκφρασης στις εικαστικές τους προτάσεις. Κατάφεραν λοιπόν να διευρύνουν την φαντασία τους, την σκέψη τους, τους συνειρμούς τους και να αντιληφτούν ότι δεν χρειάζονται οι γραμμές και τα γεμίσματα για να αποδώσει ένας καλλιτέχνης ένα έργο αρμονικό και ταυτόχρονα καλαίσθητο.
Στο τέλος, βασιζόμενοι σε αυτήν την τεχνική, τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κώστα Μίχαλο και την κα. Ρωξάνη Βάσου για την υλοποίηση του προγράμματος και γενικότερα το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδος, που όχι μόνο ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας αλλά και μας πρόσφερε τα υλικά που χρειάστηκαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης, βοηθώντας έτσι τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην σημερινή δράση να αποκτήσουν θετικά ερεθίσματα, από ανθρώπους που διαπρέπουν στον τομέα τους.







     

Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου

Σχόλια