Ο χειρότερος εφιάλτης. Του Γιάννη Ρουσόδημου

Αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας είναι πολύ άδικο για όλους τους πολίτες της και ιδιαίτερα για αυτούς που μόχθησαν, που δεν βολεύτηκαν και που αγωνίστηκαν προκειμένου να στήσουν δική τους επιχείρηση ή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από την προσφορά και ζήτηση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, για αυτούς που έγιναν μόνοι τους νοικοκυραίοι και που δεν είχαν "μπάρμπα στον Κορώνη" να τους βολέψει και να "αρμέγουν την αγελάδα" του δημοσίου.


Όχι ότι δεν είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η διαφορά όμως είναι ότι εκεί τα κριτήρια ήταν άλλα και όλες τις προηγούμενες δεκαετίες όποιος έμπαινε σε αυτό είναι σίγουρο ότι δεν έμπαινε λόγω προσόντων.

Πριν δύο χρόνια υποστήριζα ότι η χώρα μας είχε ισορροπήσει δημοσιονομικά, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και έστω και αμυδρά η κατάσταση στην οικονομία είχε αρχίσει να αλλάζει.

Το αίμα, τα δάκρυα και ο ιδρώτας του λαού μας είχαν αρχίσει να βρίσκουν αντίκρυσμα. Ο ελληνικός λαός όμως, μονίμως παραπλανημένος και μονίμως εν πολλοίς εγωιστής και παρά το γεγονός ότι γνώριζε πόσο σαθρό ήταν το ελληνικό πολιτικοοικονομικό σύστημα με το οποίο συναλλασσόταν επί πενήντα και πλέον χρόνια και παρά το γεγονός ότι γνώριζε τον υπερκορεσμό του δημοσίου τομέα και τα θαλασσοδάνεια με τα οποία έβγαιναν οι πρόωρες συντάξεις του και τα "μαμούθ" εφάπαξ, θύμωσε που το νταραβέρι σταμάτησε και επέλεξε αλλαγή ρότας. Πίστεψε μία φενάκη ανθρώπων που δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει διακυβέρνηση και διαχείριση ενός κράτους. Ανθρώπων οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν βγάλει μία δεκάρα από μόνο τους!

Ακολούθησαν λοιπόν οι ερασιτεχνισμοί και οι περιπέτειες της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο λογαριασμός μεγάλωσε και τώρα όλοι πληρώνουμε με απόλυτη οικονομική ασφυξία τις ιδεοληψίες και την ασχετοσύνη της πρώτης φοράς αριστερά. Και εδώ όμως δεν θα είμαι άδικος. Γιατί μετά το "ξύλο" που έφαγε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 από τους δανειστές, προσπάθησε έστω και βίαια να εφαρμόσει δεδομένα, τα οποία οι δανειστές πρέπει να αναγνωρίσουν επιτέλους.

Δυστυχώς αυτό όμως δεν συμβαίνει και αυτό γιατί οι εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται με αποτέλεσμα το 70% των συμφωνημένων τον Σεπτέμβριο του 2015 να μην έχει υλοποιηθεί!

Η ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης είναι δεδομένη, δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει σε όλες τις διαβουλεύσεις και τον δημόσιο διάλογο να παράγει φαυλότητα. Απόδειξη των όσων λέω είναι  το τωρινό αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης, όπου  ζητούνται από την σημερινή Κυβέρνηση περαιτέρω μέτρα γιατί δεν εφάρμοσε τα συμφωνηθέντα.

Ο κίνδυνος τεράστιος πλέον, καθώς ή θα πάρει μέτρα που θα τσακίσουν στην κυριολεξία την ελληνική κοινωνία ή θα οδηγήσει την χώρα σε μία περιπέτεια ακόμη λίγων μηνών με την καταστροφή να θεωρείται δεδομένη.

Και επειδή επιμένουν οι φαύλοι αυτής της κυβέρνησης να εξαπατούν τον λαό, τους προκαλώ. Εάν γίνει το GREXIT, πως θα πληρώσουν μόνο τις συντάξεις, μπορούν να μου πουν; Και από που θα τις πληρώσουν; Ποια θα είναι η ισοτιμία δραχμής-ευρώ και πόση θα είναι η υποτίμησή της; Που θα βρουν λεφτά να στηρίξουν το νέο νόμισμα; Μήπως από τις εναπομείναντες καταθέσεις των Ελλήνων;

Και αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που βάζω γιατί μπορώ να τα κάνω μία τεράστια λίστα κατά περίπτωση! Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους η γνώμη μου, ένα είναι σίγουρο. Αυτή η κυβέρνηση ή θα προσφύγει άμεσα σε έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό, ο οποίος με ευθύνη της θα είναι κατά πολύ πιο επώδυνος για όλους μας ή θα πάει άμεσα σε εκλογές, ώστε να έλθει μία άλλη κυβέρνηση, η οποία θα είναι αποφασισμένη και προσηλωμένη να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, να ξηλώσει το κομματικό κράτος, το οποίο ακόμα προσλαμβάνεται από τα παράθυρα στο δημόσιο και να κερδίσει την διεθνή εμπιστοσύνη που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας σήμερα. Και επειδή γύρω μου συνεχίζω να ακούω άσχετους και κολλημένους, οι οποίοι μιλάνε ακόμη και τώρα που έχομε φτάσει στα "Τάρταρα" ότι θα μας σώσουν οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι, οι Κινέζοι και άλλες τέτοιες μπούρδες, τους λέω απλά ένα πράγμα, κανένας από αυτούς δεν τρελάθηκε να έλθει να σώσει την Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμένου.

Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι η συνέχιση του σημερινού αδιέξοδου και όσο αυτή η κυβέρνηση μένει με τις θέσεις που έχει θα ρίξει την χώρα τελικά στον γκρεμό και τους πολίτες της σε φτώχεια την οποία δεν την έχουν ξανά ζήσει ποτέ. Και εύχομαι να μην επαληθευτώ και σε μερικούς μήνες ζήσουμε μία κατάσταση, η οποία όσο και αν σήμερα μερικοί δεν το αντιλαμβάνονται, θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης που μπορεί κάποιος να περιγράψει.

Σχόλια