«Παιχνίδια γνωριμίας με τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης και λογοτεχνικές συναντήσεις με σημεία και τέρατα»

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 υλοποιήθηκαν δύο εργαστήρια στο χώρο της βιβλιοθήκης. Το πρώτο εργαστήριο ήταν ένα παιχνίδι γνωριμίας των παιδιών με τα καινούργια παιδικά βιβλία που θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Τα παιδιά παρατήρησαν για λίγο τα βιβλία και έπειτα ρίχνοντας ένα ζάρι, που είχαμε κατασκευάσει ειδικά για αυτό το παιχνίδι, έπρεπε να ανατρέξουν σε κάρτες και να λύσουν ερωτήματα που αφορούσαν τους τίτλους, τους ήρωες αλλά και στοιχεία από την ιστορία των βιβλίων. Η παντομίμα που χρησιμοποίησαν τα παιδιά έκανε ακόμα πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι.
Η γνωριμία με τα βιβλία αποτέλεσε έναν τρόπο προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για αυτά και να δανειστούν κάποιο. Εξάλλου, το θαυμαστό με την ανάγνωση δεν είναι τόσο οι πληροφορίες που παίρνουμε, όσο το συναρπαστικό ταξίδι που κάνουμε από ένα βιβλίο στο άλλο, που μπορεί να μας μαγέψει και να μας κάνει σωστούς αναγνώστες.
Στο δεύτερο εργαστήριο με θέμα «Σημεία και τέρατα» συναντήσαμε την φανταστική χώρα του ελληνικού μύθου, όπου τα τέρατα ζουν την δική τους ζωή. Περιπλανηθήκαμε στον Λαβύρινθο του Μινώταυρου και επιστρέψαμε με την βοήθεια του μίτου της Αριάδνης, στην συνέχεια με την βοήθεια του Οδυσσέα επισκεφτήκαμε την σπηλιά του Πολύφημου, ακούσαμε το τραγούδι των Σειρήνων και ταξιδέψαμε έως τα στενά που φυλάγανε η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Μέσα από τους άθλους του Ηρακλή μάθαμε για την Λεναία Ύδρα, αλλά και για τον αδερφό της, τον Κέρβερο. Λύσαμε τον γρίφο της Σφίγγας και με την ασπίδα μας καταφέραμε να μην πετρώσουμε από το βλέμμα της Μέδουσας. Στο τέλος γνωρίσαμε το πιο ισχυρό και τρομακτικό από όλα τα τέρατα, τον Τυφώνα.
Στην συνέχεια, προβλήθηκε το animation «Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας στο σήμερα» και ακολούθησαν κατασκευές όπου τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους τερατάκια χρησιμοποιώντας πηλό και χαρτόνι.

Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου


Σχόλια